aanmeld knop
dot

Financiering aanvragen?

samenwerking.jpg
Een financiering aanvragen is eigenlijk een verzoek indienen voor een geldlening. Het komt vaak voor dat mensen geld nodig hebben voor een grote uitgave, of bijvoorbeeld een studie financiering. Er zijn veel manieren om een financiering te krijgen, bijvoorbeeld het doorlopend krediet, een lening afsluiten bij de bank, kopen op afbetaling of lenen hij vrienden of familie.

Geld nodig? Of u nou geld nodig heeft om van rond te komen, bijvoorbeeld een studiefinanciering, of geld om een auto te kopen of een huis, meestal zal u voor dure zaken geld moeten lenen. Als u een klein geldbedrag moet lenen kiezen steeds meer mensen voor een zogenaamde minilening. Heeft u veel geld nodig dan gaat u op zoek naar een financier voor een groot geldbedrag. Veel mensen stappen daarvoor bijvoorbeeld naar een bank. De bank leent het geld aan de cliënt en de cliënt betaalt het bedrag in de loop der jaren terug waarbij de bank voornamelijk verdient aan de rente die over het bedrag betaald wordt. Zeer grote bedragen worden bijvoorbeeld geleend bij het kopen van een huis, voor het kopen van een voertuig zoals een auto een motor of een boot, of voor een verbouwing.

Eigen bedrijf

Ook kunt u een financier nodig hebben voor het starten van een eigen bedrijf waarbij vaak forse investering noodzakelijk is.

Lening aanvragen?

Om een lening aan te vragen bij de bank maakt u een afspraak bij de bank van uw keuze. Er wordt gekeken naar uw inkomsten en uitgaven. Er wordt gekeken of u kredietwaardig bent en er wordt gekeken of maandelijks af te lossen bedragen wel kunnen worden betaald. Dit is niet alleen om de bank te beschermen tegen wanbetaling maar ook om uzelf te beschermen tegen financiële problemen.

Lening afsluiten, niet zo gemakkelijk meer

Lange tijd was het heel gemakkelijk om een lening af te sluiten, tegenwoordig is dat toch ietsje lastiger geworden. Door veranderende economische omstandigheden is iedereen een beetje meer op zijn hoede als het op geld aankomt. De bank wil graag zeker weten dat het geleende geld ook terug zal komen, en ook degenen die geld willen lenen zijn voorzichtiger geworden. Toch word er nog heel veel geld geleend. Als u een geldbedrag nodig heeft kunt u gerust een financiering aanvragen bij een bank of een andere kredietverstrekker.

Doorlopend krediet

Het (doorlopend) krediet geeft u de mogelijkheid om geld te gebruiken van een (bank)rekening, en u gebruikt dan geld wat eigenlijk niet op de rekening staat. Bijvoorbeeld: de kredietrekening geeft u de mogelijkheid om tot bijvoorbeeld € 4000 rood te mogen staan. U maakt dan dus gebruik van geld dat u niet bezit. U vult daarna het tekort aan geld weer aan in uw eigen tempo, maar u betaalt wel een flinke rente over het bedrag wat uw rood staat. Dit is bijvoorbeeld handig als u een keuken moet kopen of een vakantie wilt bekostigen.

BKR codering, wat is dat?

De BKR codering is in het leven geroepen om financiers te beschermen tegen mensen die niet in staat zijn om op tijd een of meerdere leningen af te lossen. Heeft u eenmaal de BKR notitie dan is het erg moeilijk om nog bij een gewone bank geld te lenen. Als u geld leent bij een bank zorgt dan dat u altijd aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen om een BKR registratie te voorkomen. Als u een registratie bij de BKR heeft dan zullen veel geld verstrekkers een verzoek van u, voor een financiering, afwijzen. Bij het afsluiten van een lening wordt in principe niet gekeken naar uw BKR registratie.

BKR notering en geld lenen via mini-lening of particuliere lening

Toch geld lenen met de BKR notering is wel mogelijk. Er wordt dan vooral gebruikgemaakt van:

  • financiers via internet, die wellicht wel meer rente vragen
  • mini-lening(en)
  • particuliere lening

Financiering aanvragen?

Maak vooraf duidelijk een plan en overleg met de contactpersoon van de bank. Waarvoor heeft het geld nodig? Wat zijn de maandelijkse lasten en plichten? Komt er voldoende geld binnen om het maandbedrag wat we straks betalen moet af te lossen? Heeft u geld nodig voor een project? Aan wat voor soort lening denkt u zelf? Hoe is uw huidige financiële situatie en hoe zal deze op lange termijn worden ingeschat? Bent u kredietwaardig? Lopen er al meerdere leningen? Heeft u (en heeft uw partner) een vaste baan? Is het bedrijf waar u werkt een gezond bedrijf? Al deze zaken spelen een rol. De bank zal met een voorstel komen. Het is belangrijk dat u goed oplet welke rente u moet terugbetalen. Banken zijn vaak duur. Zij verdienen aan de rente. Het is dus zinvol voor om verschillende aanbiedingen van verschillende financiers met elkaar te vergelijken. Dit kan u werkelijk duizenden euro's schelen. Kijk daarom ook eens bij andere instanties die leningen verstrekken.

Hogere rente

Hoe hoger de rente hoe hoger de maandlasten zullen worden. Leeft dus belang bij om een lening te krijgen tegen een zo laag mogelijke rente. Steeds meer mensen sluiten leningen af via Internet. Dit kan een stuk goedkoper zijn dan bij een bank. U moet dan echter wel eerst goed de voorwaarden bekijken en deze met elkaar vergelijken. Om de rente zo laag mogelijk te krijgen, kunt u het beste verschillende financiers met elkaar vergelijken, en hun voorwaarden goed bekijken. Vergeet ook de kleine lettertjes niet en vraag altijd vooraf een offerte aan voordat u een lening afsluit.


Tags: geld lenen, financiering, rente, BKR, mini-lening, lening
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2012-11-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving