aanmeld knop
dot

NTvG. Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde

medisch.jpg
Het NTvG of Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde heeft als doelstelling om de kennis van geneeskunde te bevorderen door kwalitatief waardevolle publicaties. Het tijdschrift richt zich inhoudelijk met name op de laatste medische ontwikkelingen, recente onderzoeken en meningen daarover. Ook is er ruimte voor ingezonden brieven en vacatures voor artsen. Het NTvG verschijnt al sinds 1857 als medisch vakblad. Met de opkomst van het internet heeft het NTvG ook een eigen website gekregen.

De meest recente informatie die van belang is voor de gezondheidszorg in Nederland, wordt in het NTvG besproken en wekelijks onder de loep genomen. Een prachtig, zorgvuldig samengesteld tijdschrift voor medici en voor elke student geneeskunde. Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde bestaat al sinds 1857 en verscheen ook toen al wekelijks. Tegenwoordig heeft het NTvG ook een website. Sommige gedeeltes zijn alleen toegankelijk voor abonnees.

NTvG publicaties

Het NTvG publiceert de beste geneeskundige onderzoeken. Door vakgenoten wordt het NTvG als zeer goed beoordeeld. Tevens publiceert het NTvG wekelijks belangrijk wetenschappelijk nieuws uit Nederland of het buitenland; relevante herpublicatie; ingezonden brieven die zorgvuldig geselecteerd worden door de redactie; commentaren; besprekingen van moderne medische technieken, ingrepen, behandelingen en medicatie. Verder alles wat voor artsen of studenten geneeskunde van belang kan zijn om zich optimaal te bekwamen. Het NTvG is geschikt voor:

  • artsen
  • artsen in opleiding
  • medische wetenschappers
  • studenten geneeskunde

Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, uitgave

Het NTvG wordt uitgegeven door De Vereniging Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. De Vereniging NTvG is een onafhankelijke vereniging en wordt niet gesubsidieerd door de overheid of door instellingen met een winstoogmerk. Het wordt uitgegeven zonder tussenkomst van een uitgeverij en is ook onafhankelijk van producenten van medicijnen.

NTvG

Het NTvG is een tijdschrift waarin veel mensen publiceren die met een wetenschappelijk onderzoek bezig zijn, bijvoorbeeld op het terrein van de farmacie of op het terrein van de geneeskunde. De artikelen worden met zorg geselecteerd en hebben een toegevoegde waarde voor medische gegevens en voor specifieke werking van medicijnen en eventuele toepassing van medicijnen op andere terreinen. Verder is er veel aandacht voor medische technieken, toegepaste chirurgische nieuwe technieken en informatie over toegepaste nieuwe technieken. Bijvoorbeeld ook informatie over de effecten bij (en van) medisch handelen. Bij het NTvG komt het neusje van de zalm op medisch gebied aan bod. Het blad publiceert altijd relevante artikelen, bijvoorbeeld ook op farmacologisch terrein.

Website

Op de website van het NTvG staan (of zullen komen te staan) alle nummers van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, welke wekelijks zijn uitgebracht sinds 1857. Deze zijn (of komen) alleen beschikbaar voor abonnees.

Vacatures voor artsen

In het NTvG staan veel nieuwe vacatures voor artsen. Zowel voor basisartsen als voor medische specialisten.

Abonnement

U ontvangt het tijdschrift 51 a 52 x per kalenderjaar voor € 197,50. Studenten betalen voor een studentenabonnement €60,-. Een los nummer kost € 8,95. Buitenlandse abonnees betalen iets meer in verband met verzendkosten en administratie. (Bedragen 2011.)


Tags: NTvG
Bronnen: NTvG
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-11-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving