aanmeld knop
dot

Het geheim van de Ebbertjes

logo-tekst.jpeg
Het geheim van de Ebbertjes is het eerste boek van auteur Jannette Karssen. Ze schreef dit boek naar aanleiding van de verhalen die ze vertelde aan haar dochters. Het boek gaat over magische wezentjes, de Ebbertjes. Ze gaan op reis, op zoek naar hun geheim.

In het geheim van de Ebbertjes gaan vier dappere Ebbertjes op reis. Met behulp van een magische schatkaart reizen ze over de hele wereld om opdrachten uit te voeren. Zodra ze weer een opdracht hebben uitgevoerd, zijn ze weer een stap dichter bij hun geheim. Ze worden geholpen door de engel Gabi, paarse vlinders en andere magische wezens.

 

De reizigers

  • Abbi is een nieuwsgierig Ebbertje. Hij vindt alles leuk en lijkt nergens bang voor. Maar tijdens de reizen blijkt dit niet helemaal waar.
  • Kiri is de vrouw van Abbi en gaat alleen maar mee om de dappere Abbi in de gaten te houden. Ze is overal bang voor en zou veel liever in het dorp blijven. Maar als het moet laat ze haar stoere kant zien en weet zich te weren tegen het kwaad.
  • Obi is de wijsneus van de vier. Hij weet overal een oplossing voor en staat altijd vooraan. Maar soms is hij ook een beetje onhandig en doet domme dingen. Dat probeert hij dan te verbergen door op iedereen te mopperen.
  • Jabi is een jong en actief Ebbertje. In het dorp valt ze niet zo erg op. Ze leeft teruggetrokken in haar huisje. De dorpelingen weten niet zoveel van haar af. Maar tijdens de reizen komen de andere drie steeds meer te weten over de mysterieuze Jabi.

 

Vijanden

Op hun reizen worden ze aangevallen door zwarte schimmen, een enorme wolf  en een gevaarlijke vijand van Gabi. Steeds moeten de vier het opnemen tegen het duistere kwaad en enge wezens. Ook de reizen zijn niet zonder gevaar. Onder andere diepe afgronden, ondoordringbare jungles, woeste oceanen, mist en sneeuw maken de te bewandelen weg gevaarlijk. Steeds weten ze de gevaren te trotseren en komen dichter bij hun geheim. Maar of ze dat ooit zullen vinden moet u zelf maar lezen.

 

Het geheim van de Ebbertjes is een spannend boek met een onverwachts einde. Volgens lezers zit het boek vol met spannende momenten, veel fantasie en is gemakkelijk te lezen.

Een boek voor jong en oud (10+)

 

Het geheim van de Ebbertjes is te verkrijgen via Magischeblad.nl


Tags: De Ebbertjes, boek, magie, Jannette Karssen, geheim van de Ebbertjes
Bronnen: boek het geheim van de Ebbertjes, magischeblad.nl
Artikel geschreven door: jabi50.
Publicatie datum: 2012-12-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving