aanmeld knop
dot

Nieuwe Steen aandelen geven hoog dividend

zakenman.jpg
Nieuwe steen is een investeringsmaatschappij, die investeert in winkelcentra en kantoorpanden. Momenteel staan er veel panden in de winkelcentrums leeg. Je zou dus bijna kunnen zeggen dat het slecht gaat met dit bedrijf. Het tegendeel is waar. Nieuwe Steen keert dit jaar naar verwachting gewoon nog 1 euro dividend uit.

Is dit een hoog dividend?

Een bedrag van 1 euro op een aandeel van ongeveer 6 euro dat is natuurlijk erg hoog. Uiteraard blijft het beleggen voor iedereen een risico maar als het bedrijf aan de prognoses blijft vasthouden en je koopt deze aandelen voor lange termijn heb je ze in ongeveer 8 jaar terugverdiend. Al het dividend wat je daarna ontvangt is pure winst.

 

Hoe hoog is de dividendbelasting?

Deze belasting is 15 procent van het uit te keren dividend. De belasting zal door de bankinstelling worden ingehouden en zij dragen dit vervolgens af aan de fiscus.

 

Hoe zit het met de koerswinst?

Koerswinst is de winst die je haalt als je een aandeel hoger verkoopt dan waarvoor je het gekocht hebt. Je moet daarbij niet vergeten dat de bank bij aankoop en bij verkoop een provisie in rekening brengt. Deze provisies moet je dus ook verrekenen om tot een goede conclusie te komen wat je koerswinst is. Uiteraard kun je ook te maken krijgen met koersverlies. Als je net al bij Nieuwe Steen elk kwartaal een bedrag uitgekeerd krijgt, zal de kans op een totaal verlies natuurlijk steeds kleiner worden.

 

Waarom kies ik voor stockdividend?

Elk kwartaal krijg ik bij Nieuwe Steen de keus of ik cash het dividend wil ontvangen of dat ik extra aandelen wil, in plaats van cash. Voorlopig kies ik voor cash omdat hiermee sowieso mijn koersverlies beperkt wordt. Als je voor stockdividend kiest krijg je weliswaar aandelen erbij, maar als de koers van al die aandelen fors zakt dan heb je feitelijk direct verlies. Als je eenmaal je geld hebt terugverdiend kun je altijd nog kiezen voor stockdividend.

 

Hoe kan ik aandelen kopen?

Indien u helemaal geen verstand heeft van aandelen, schaf dan eens een boek aan zodat u langzamerhand bekend gaat worden met deze materie.

Een goed boek kunt u al aanschaffen voor een schappelijke prijs en het staat boordevol informatie zodat u langzaam ook kunt gaan beleggen. Nu is het wellicht het moment om in te stappen.


Tags: Nieuwe Steen, aandelen, hoog dividend, stockdividend, koerswinst, uitbetaling dividend, geld verdienen met aandelen, aandelen kopen
Artikel geschreven door: mervyn.
Publicatie datum: 2012-12-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving