aanmeld knop
dot

Wat eten we vandaag?

Spagetti.jpg
Wat eten we vandaag? Dat is een vraag die veel mensen zich dagelijks stelen. Nog niet zo heel lang geleden stond woensdag bekend als gehaktdag en vrijdag was men gewend om vis te eten. Op zondag kwam het lekkerste stukje vlees op tafel en in de winter at men voornamelijk stampotten. Maar wat eten we vandaag?

Tegenwoordig hebben we een ruime keus als het aankomt op het bepalen van wat we zullen eten. Elke dag opnieuw moeten we weer beslissen wat er op tafel komt te staan. Juist omdat er zoveel keus is kan het weleens lastig zijn om iets nieuws te verzinnen. Persoonlijk los ik dat als volgt op:

  • Op maandag eten wij standaard een broodje. 
  • Op dinsdag kook ik aardappels met groenten en een stukje vlees.
  • Omdat woensdag gehakt dag is, hou dat in ere gehaktballen met puree en spinazie en jus.
  • Op donderdag eet ik gedurende winter ene stamppotje, bijvoorbeeld:  hutspot, boerenkool, spuitjes stamppot, zuurkool stamppot, rodekool stamppot enzovoorts. Vaak in combinatie met worst en jus. In de zomer kies ik eerder voor een pasta bijvoorbeeld. spaghetti of macaroni met een salade.
  • Vrijdag eten we vis in combinatie met rijst en groenten.
  • Zaterdag doen we een beetje feestelijk met bijvoorbeeld patat of pizza.
  • Zondag eet ik rijst met kip.

 

Bepalen wat u wilt eten

Om steeds opnieuw te bepalen wat u wilt eten is het verstandig om rekening te houden met huisgenoten. Ook gevarieerd eten is belangrijk. Voldoende verse groentes en fruit bijvoorbeeld. Ook voor twee dagen tegelijk koken kan handig zijn, als u een druk leven heeft. Bepaal van te voren wat u wilt gaan eten, en koop in een keer alles in.


Tags: wat eten we vandaag ?, maandag, dinsdag, woensdag gehaktdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag, vis, rijst,
Artikel geschreven door: Morris.
Publicatie datum: 2012-12-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving