aanmeld knop
dot

Symptomen aambeien en behandeling

rugpijn2.jpg
Aambeien, wat zijnd e symptomen en hoe kom je zo snel mogelijk van aambeien af? Hoe herken je aambeien, en op welke wijze beïnvloed deze kwaal het dagelijks leven. Wat kan je doen om aambeien te voorkomen of ze kwijt te raken?

Aambeien zijn feitelijk zwellichamen van de anus, die onder druk kunnen opzwellen. Pijnlijke aambeien ontstaan door onder andere harde ontlasting, en druk op de onderkant. Aambeien kenmerken zich door pijn en jeuk en branderig gevoel. Ook kan er bloed bij de ontlasting zitten of in het gebied zelf. Als je met aambeien naar de huisarts gaat zal deze vaak in eerste instantie zalf en/of zetpillen adviseren. Er zijn ook veel soorten zalfjes en zetpillen die in de drogist of apotheker verkocht worden, die wel enigszins effect hebben. Het belangrijkste is echter de levenswijze. Hoe aambeien voorgoed voorkomen kunnen worden heeft met leef- en eetgewoontes te maken. U moet te hard persen voorkomen. Daarom moet de ontlasting zacht genoeg zijn. U moet dus voldoende vezells eten, genoeg vocht binnenkrijgen. Soms zijn hulpmiddelen nodig, bijvoorbeeld middelen waardoord e ontlasting zachter blijft. Er zijn ook veel middelen die de aambei direct behandelen. vooral; jeuk en pijn worden minder als u een van deze producten gebruikt.

 

Inwendige of uitwendige aambeien

Er bestaan inwendige en uitwendig aambeien. Van inwendige aambeien heeft u meestal minder last. Ze bevinden zich boven de sluitspier van de anus. Het kan wel voorkomen dat inwendige aambeien door persen naar buiten worden gedrukt. U kunt deze voorzichtig terugduwen. Als u veel last heeft van de aambeien, ga dan zeker langs de huisarts. Uitwendige aambeien bevinden zich buiten de kringspier, en deze aambeien zijn vaak pijnlijk, jeuken en veroorzaken ongemak.

 

Schaamte. Wanneer naar de dokter?

Omdat veel mensen schaamte hebben voor hun aambeien, durft lang niet iedereen hier over te praten. Aambeien komen echter vaak voor en als de klachten niet zlef te behandelen zijn, is een bezoek aan de huisarts wel noodzakelijk. Met aambeien moet u zeker naar de dokter indien:

 • de kwaal chronisch is en er geen verbetering optreedt
 • koorts + aambeien
 • terugkerend bloed in de ontlasting
 • heftige pijn in of om de anus
 • uitgezakte aambeien

Hemorroïden behandeling

Een ander woord voor aambeien is hemorroïden. Ongeveer de helft van de Nederlanders krijgt wel eens last van aambeien. In drogist en apotheek kunt u middeltjes, meestal in de vorm van zalf of zetpillen kopen, die verlichting geven. Wij raden u echter aan om Nestosyl te proberen. Nestosyl crème werkt snel tegen aambeien. U gaat als volgt te werk:

 • was het gebied met lauw water
 • dep het gebied droog met wc papier of een handdoek
 • smeer 2 x daags ('s morgens en 's avonds voor het slapen gaan) een laagje Nestosylzalf op en rond de aambeien. Ook nadat u naar de wc geweest bent kunt u reinigen, deppen en Nestosyl opnieuw opbrengen
 • draag katoenen ondergoed

Nestosyl crème kunt u ook online bestellen bij: deze drogist. Zoek dan op de site naar: Nestosyl.

U zal met deze crème zeer snel verbetering opmerken. Binnen een dag zijn de aambeien een heel stuk minder en na een week kunnen ze al geheel verdwenen zijn. Helpt dit niet, ga dan naar de huisarts.

 

Aambeien voorkomen

Om aambeien te voorkomen is het belangrijk dat u:

 • regelmatig drinkt
 • vezelrijk eet
 • voldoende beweegt
 • niet te hard perst bij de ontlasting
 • overgewicht voorkomt

Ook bij zwangerschap komen aambeien vaker voor.


Tags: aambeien, hemorroiden, jeuk, pijn, anus, aambei, behandeling, bloed
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2012-12-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2021-05-29 01:07:31  
Deze behandeling is volkomen nieuw voor mij...dankjewel voor deze informatie..ik zal mensen wijzen naar uw site 👏👏Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving