aanmeld knop
dot

21 december 2012

heelal.jpg
De waarheid. Wat gaat er gebeuren op (of rond) 21 december 2012? Veel mensen zijn in de ban van deze datum. Maar wat zeggen wetenschappers over de gebeurtenissen, die de aarde te wachten staat op die datum? Mensen hebben altijd angst gehad dat er rampen zullen gaan gebeuren. Wat voorspellen wetenschappers over 21 december 2012? Wat gaat er echt gebeuren?

Zonnestormen, aardbevingen, tsunami's, oorlogen, het ompolen van de aarde... Er is al veel gespeculeerd over de gebeurtenissen die plaats zullen vinden op (of rond) 21 december 2012. De kalenders van de Maya eindigen op die datum. Velen hebben zich er over gebogen wat dat betekent. Maya Indianen hadden wel degelijk astrologische kennis. Dat hun kalanders daar op houden te tellen roept dan ook angst op. Daarom zijn veel mensen zich gaan verdiepen in de stand van de planeten op die specifieke datum. Zo ook wetenschappers en wetenschappers van de NASA. Wat zeggen zij ervan?

 

21 December 2012, er gaat niets gebeuren?

Op 21 december 2012 gaat er eigenlijk niets bijzonders gebeuren. 

  • Om te beginnen eindigt de Maya kalender helemaal niet op die datum. De Maya kalender houdt daar op, zoals ook onze kalenders ophouden op 31 december van ieder nieuw jaar. Daarna beginnen we weer bij 1 januari van het volgende jaar. De Maya kalender werkt precies zo, alen de cyclus die de Maya gebruikten, duurt langer.
  • Ten tweede bestaan Planeet X NIburu niet. Deze planeet zou volgens velen 4 keer zo groot zijn als de aarde en momenteel richting aarde reizen. Deze planeet zou vlakbij de aarde kunnen komen op 21 december 2012, waardoor de aarde allerlei rampen zal doorstaan Deze planeet is pure fantasie. Er is geen spatje bewijs voor dat de planeet bestaat, laat staan dat deze eind 2012 de aarde zal beschadigen. als deze planeet zou bestaan dan zou het gevaarte allang moeten zijn opgemerkt door telescopen en ruimtezondes. Dit is niet het geval. Zelfs als Niburu onzichtbaar zou zijn, zou je toch mogen verwachten dat er veranderingen en krachten zouden zijn gemeten. Maar er is niets te meten want Niburu bestaat niet. Mocht Niburu toch blijken bestaan, dan is deze planeet in elk geval niet onderweg naar de aarde.
  • Verbergt de NASA geheime informatie over Planeet X NIBURU, om paniek te voorkomen? Daarover zegt de NASA: stelt je eens voor dat duizenden astronomen die de hemel afspeuren, allemaal in het complot zouden zitten, en bereid zijn er over te zwijgen. Hoe logisch is dat?
  • Zonnestormen. Een groot aantal mensen is bang voor enorme zonnestormen waardoor elektriciteit wordt lamgelegd, en juist in de rijke landen heeft men daar natuurlijk de catastrofale gevolgen van. Zonnestormen bestaan en ze kunnen inderdaad elektriciteitscentrales stukmaken, beschadigen en lamleggen. Elke 11 jaar bereiken energievelden op de zon een hoogtepunt van activiteit, en dat heeft inderdaad effect op de aarde. In mei 2013 verwacht de NASA opnieuw zo'n hoogtepunt van energie van zonne-energie afkomstig van de zon. Er zijn echter geen aanwijzingen dat het dan om zonnestormen zal gaan. De NASA verwacht dan ook dat het effect op de aarde in mei 2013 mild zal zijn.
  • Planetaire uitlijning. Volgens velen staan op 21 december 2012 planeten in ons zonnestelsel op een lijn met de zon en andere hemellichamen. De effecten daarvan zouden catastrofaal zijn voor de aarde en op de getijden van de wateren op aarde. Er zijn in december 2012 echter geen momenten waarop de planeten in een lijn staan en zelfs al zou die er wel zijn dan zou dit geen noemenswaardig effect hebben op de oceanen en op de getijden eb en vloed. Alleen de zon en de maan hebben overigens effect op (eb en vloed) op aarde. De anderen planeten hebben niet veel invloed op de aarde.
  • Ompoling van de aarde. Veel mensen denken dat de aarde zich gaat ompolen op 21 december 2012.  740.000 jaar geleden heeft de aarde inderdaad een ompoling doorgemaakt, en waarschijnlijk is dat al vele malen eerder voorkomen. Dit jaar echter heel geleidelijk, en niet plotseling. De ompoling van de aarde duurt enkele duizenden jaren en het enige wat ervan zouden merken is dat onze kompassen moeten worden bijgesteld. De aarde poolt ongeveer eens in de 500.000 jaar, om. Er zijn momenteel geen aanwijzingen die erop duiden dat de aarde aan het ompolen is.

Vergaat de wereld?

De wereld vergaat niet op 21 december 2012. Eigenlijk zal er niets bijzonders gebeuren die dag. Er zijn geen bewijzen voor dat er rampen staan te gebeuren, er zijn geen voortekenen en er zijn geen redenen om bang te zijn. Laat je niets aanpraten en geniet gewoon van het leven. Al zolang als er mensen bestaan, vrezen zij het einde der tijden. Wij zitten als mensen nou eenmaal in iets gevangen wat we niet geheel kunnen doorgronden. Het heelal is zo groot, en daarom voelen wij ons klein. Ons eigen ontstaan begrijpen we niet geheel. Het leven is voor ons een wonder en we kunnen het beredeneren. Omdat de Maya kalender ophoudt, zijn we misschien bang. We denken: misschien wisten zij iets wat wij niet weten. Maar dat is niet zo. Elke kalender houdt een keer op en begint dan gewoon weer opnieuw. Op dus naar 1 januari 2013, dan begint onze kalender ook weer opnieuw.


Tags: 21 december 2012, kalnder, Maya, einde, vergaat de wereld, aarde, zonnestorm, ompolen, Planeet X niburu, NASA
Bronnen: NASA , GODDARD Space Flight center, youtube
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2012-12-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving