aanmeld knop
dot

De beste manieren om koffie van bonen te zetten voor de ultieme smaak

safe_image.jpg
Met alleen een koffiemachine van een goed merk bent u er nog niet, als u van de lekkerste koffie wilt genieten heeft u ook de juiste koffiebonen nodig. De keus voor de juiste koffiebonen hangt af van het gewenste aroma. En iedereen heeft zijn eigen voorkeur qua aroma. Gelukkig zijn er vele soorten koffiebonen en is er voor elk wat wils.

Haal het beste uit je koffiemachine met de koffiebonen die de koffie het gewenste aroma geven. Hieronder enkele eenvoudige maar essentiële stappen:

  • Koop kleine hoeveelheden bonen. Op die manier blijft de smaak optimaal en hoeft u niets weg te gooien. U kunt geroosterde bonen kopen of ze zelf roosteren, dit vereist wel een roostermachine. Zo’n machine roostert de bonen op een gecontroleerde temperatuur.
  • De vers verkrijgbare bonen op de markt zijn:
  • De meeste bonen worden geroosterd met hete lucht.
  • American roast is de traditionele lichte dark roast ook wel bekend als Brown roast en zeer populair bij Amerikanen.
  • Arabica roast zijn hele bonen geroosterd door deskundige koffiebranders en hebben een wat robuustere smaak als andere bonen.
  • After dinner roast is een speciaal type bonen voor bij het dessert.
  • Cinnamon (kaneel) roast is lichter van kleur en heeft een wat zuurdere smaak.
  • Dark roast is zwarte koffie met een rijk aroma en gebrande smaak.
  • Flavored roast heeft een sterke smaak.
  • French roast heeft een scherp geroosterde smaak.

Als u een keus heeft gemaakt uit de verschillende roasts is de volgende stap het malen. De bonen gelijkmatig malen is belangrijk. Te lang gemalen koffie kan een bittere smaak geven en daardoor niet het gewenste aroma.

 

De gemalen koffie moet gelijk gebruikt worden anders verliest het aan aroma. Toevoegingen als warme melk en suiker tasten de smaak niet aan en geven de kop koffie net wat extra’s. Experimenteren met de bereidingsmethode helpt u de perfecte kop koffie te creëren, met uw koffiemachine op het werk.

 

Drink Goedkoop Overheerlijke Senseo Koffie


Tags: koffiemachine, werk, koffie maken, kantoor, koffiezetapparaten, koffiezetapparaat
Artikel geschreven door: morenothaddeus.
Publicatie datum: 2012-12-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving