aanmeld knop
dot

Dropshipping, wat is dat?

papiergeld.jpg
Dropshipping, wat is dat? Dropshipping is een manier om geld te verdienen, zonder dat je zelf een bedrijf of product hoeft te hebben. Als je een dropshipper bent dan verkoop je spullen van een ander, maar die spullen hoef je zelf niet te versturen. Je maakt er alleen reclame voor.

Dropshipping is niet hetzelfde als affiliate marketing. Als je geld verdient met dropshipping dan zorg je dat producten van een ander aanprijst en verkoopt, bijvoorbeeld op de volgeend manier;

  • op je website
  • op een blog of weblog
  • via een webwinkel
  • via sociale media
  • enzovoorts

Je bepaalt zelf hoeveel winst je maakt op de producten die je aanbiedt. Hoe dat kan? Dat werkt als volgt. Stel dat een dropshipbedrijf truien wil verkopen en die truien kosten 10,- per stuk. Jij maakt reclame voor die truien op je website, maar je biedt ze te koop aan voor 15,- per stuk. Elke verkoop die je via jouw website tot stand komt, levert jou dan 5,- op. de dropshipper wil namelijk alleen zijn 10,- per trui. Dat is in principe de gedachte achter dropshipping.

 

Adressen van dropship bedrijven

Waar vind je bedrijven die dropshippers zoeken? Dat is inderdaad nog een heel gezoek. Maar voor 600 Nederlandse dropshippers kijkt u bij: Dropshiplijst

 

Waarom maken bedrijven zelf die reclame niet?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven graag willen dat jij voor hen gaat dropshippen.

  • het bedrijf hoeft er zelf geen tijd in te steken
  • het bedrijf krijgt veel meer reclame
  • het bedrijf hoeft niet zelf bezoekers te bereiken
  • het bedrijf verkoopt meer dan gewoonlijk

Wie ontvangt het geld?

In principe ontvang jij de betaling, waarna je het geld van de betaling moet overmaken aan het bedrijf die de producten naar de klant opstuurt. Je mag het verschil natuurlijk zelf houden. Jij bent dus een tussenpersoon tussen het bedrijf en de klant. Jij zorgt voor de verkoop, maar het bedrijf zorgt dat het product naar de klant opgestuurd wordt.

 

Heb je een webwinkel nodig om te dropshippen?

Je hebt geen webwinkel nodig om producten op deze manier te verkopen, maar het is wel handig. Veel bedrijven zullen een webwinkel wel op prijs stellen, omdat de producten dan netjes te koop worden aangeboden.

 

Wat zijn de voordelen van dropshippen?

Het is een makkelijke manier om geld te kunnen verdienen, zonder dat je een echte winkel hoeft te hebben. je hoeft zelfs geen producten in huis te hebben, alleen maar foto's van producten op een site. Een ander voordeel is dat je die spullen zelf niet hoeft in te pakken en te versturen. Dat doet de leverancier.

 

Welk product moet je verkopen?

Elk product wat je denkt te kunnen verkopen, kan je gaan aanprijzen. je ontdekt vanzelf wat wel en niet goed verkoopt.


Tags: dropshipping, dropshippen, dropship, adres, bedrijf, bedrijven, wat is dropshippen
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-06-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving