aanmeld knop
dot

Vals Alarm

logo-tekst.jpeg
Lees hier mijn recensie over de bloedstollende thriller Vals Alarm van Marelle Boersma. Het is het verhaal van Janna, die haar dochtertje Fleur ten onrechte uit huis geplaatst ziet worden door jeugdzorg. Dit is het gevolg van het gebrek aan waarheidsvinding door diezelfde jeugdzorg.

Vals Alarm is een thriller van Marelle Boersma. Zoals geen ander weet zij de lezer te boeien met haar spannende schrijfstijl. Ze heeft al vele boeken op haar naam staan, ze gaan allemaal over het verborgen leed in de samenleving.


Marelle Boersma

Helaas is ze nog niet zo heel erg bekend bij lezend Nederland, zoals b.v. Saskia Noort, maar daar gaat verandering in komen. Op dit moment is Vals Alarm genomineerd voor de beste thriller van 2012 bij Crimezone. Het boek staat op de shortlist bij de beste zes thrillers van Nederland. Naast het schrijven van boeken, geeft Marelle Boersma ook workshops. Dus wie wil leren schrijven, kan bij haar ook een workshop "Spannend schrijven" volgen.

 

Workshop schrijven

Zelf heb ik een van haar cursussen gevolgd en heb er erg veel van geleerd.

  • Hoe begin je met de proloog van een thriller of het eerste hoofdstuk ?
  • Hoe creëer je interessante personages ?
  • Hoe schrijf je een geweldig plot ?

Kortom, Marelle leert je hoe je dit allemaal kan verwerken in een bloedstollende thriller. En dat doet ze ook nog eens op een zeer boeiende wijze in haar cursus.
Volgend jaar heeft ze zelfs een schrijfvakantie georganiseerd. 'Spannend schrijven op Sardinië.' Een zesdaagse schrijfvakantie, met als rode draad een verhaal schrijven over de legende die over het eiland de ronde doet. Na afloop worden alle verhalen van de cursisten in een boekje gebundeld.

 

Vals Alarm

Maar nu Vals Alarm. Een thriller met een gouden randje. Niet zomaar een boek. Een op waarheid berust verhaal, waarin de misstanden in de jeugdzorg beschreven zijn.

Het is het schrijnende verhaal van Janna, die plots door haar man ingeruild wordt voor een jonger exemplaar. Samen met haar dochtertje Fleur wordt zij gedwongen uit hun grote luxe villa te vertrekken.  Ze betrekt een armzalig appartement in een armoedige buurt.  Janna probeert met alle middelen die ze heeft het hoofd boven water te houden. Hierin wordt ze aan alle kanten tegengewerkt, ook door haar ex Roderick, de advocaat.  Jeugdzorg gaat zich ermee bemoeien en dan is Janna ten einde raad. Omdat Roderick op een slinkse manier de wet weet te omzeilen, wordt Fleur ook nog eens uit huis geplaatst. Aan waarheidsvinding wordt door jeugdzorg niet gedaan. Janna werpt zich met hart en ziel in de strijd tegen al het onrecht wat haar is aangedaan en probeert kost wat kost Fleur weer thuis te krijgen. Ze gaat door een hel. Geloof me, door deze bloedstollende thriller gaan we nog heel veel van Marelle Boersma horen.


Tags: Marelle Boersma, schrijfster, thriller, jeugdzorg, uithuisplaatsing, waarheidsvinding
Artikel geschreven door: Sorento.
Publicatie datum: 2012-12-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving