aanmeld knop
dot

Winterbanden voor de fiets

fietsen.jpg
Als de kou is weer in ons land is schieten de reclames voor winterbanden weer als paddenstoelen uit de grond. Allerlei soorten en maten autobanden, zijn er van verschillende merken te vinden. Van Vredestein tot eigen merk het aanbod is waanzinnig. Aan autowinterbanden dus genoeg keuze! Maar zijn er ook winterbanden voor de fiets?
GamesGames

De winterbanden voor de fiets zijn momenteel erg in opkomst. Het is zeker geen overbodige luxe om winterbanden voor je fiets aan te schaffen. Het geeft je zo'n 50 % meer grip in de sneeuw dan uw normale banden. Minder risico op uitglijden dus.

 

Waar kun je het beste winterbanden voor je fiets kopen?

Het is verstandig om je goed te laten adviseren door een speciaalzaak in fietsen. Daar heb je meestal ook meer keuze in type band. Bij Halffords heb je ook een ruime keuze, maar vaak kun je ook terecht bij een plaatselijke fietsspecialist. Zij hebben dikwijls ook een aantal banden op voorraad.

 

Wat zijn de beste merken winterbanden voor je fiets?

Er zijn een aantal topmerken van winterbanden voor de fiets.  Deze merken zijn:

  • continental
  • cooper
  • pace
  • marangoni
  • westlake

Waarom fietswinterbanden aanschaffen?

Het antwoord is natuurlijk simpel, je gaat er minder snel mee onderuit. Dit is niet het enige voordeel, het voorkomt voor een groot gedeelte dat je krampachtig gaat fietsen. Je merkt direct dat je meer grip op de weg hebt en je kunt de normale vaart erin houden. Hierdoor heb je meer fietsplezier en hoef je niet eerder van huis te vertrekken om op tijd te zijn.

 

Wat kosten de gemiddelde winterbanden voor een fiets?

De prijs van fietswinterbanden kan variëren tussen de € 30,00 en € 80,00 per band. Veel aanbieders zijn aan het stunten met de prijs. Kijk goed om je heen en laat je goed adviseren.


Tags: Winterbanden voor fietsen, beste merken winterbanden, fietsbanden, winterband, fietsband
Artikel geschreven door: mervyn.
Publicatie datum: 2012-12-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving