aanmeld knop
dot

Thriller schrijven! Hoe doe je dat?

Schoolwerk.jpg
Ik ga een spannende thriller schrijven. Het begin is al gemaakt. Schrijven is mijn lust en leven. Maar ik moet nog veel leren. Een goed verhaal schrijven is niet gemakkelijk. Iedereen kan in principe een verhaal schrijven, maar een verhaal schrijven met personages en een goede verhaallijn, is veel moeilijker dan een mooi stukje schrijven.

We werden ruw opgeschrikt door de zelfmoord van twee jonge mensen, Tim Ribberink en Fleur Bloemen. Ze konden het leven niet meer aan omdat ze gepest werden. En vorige week op het journaal het al even afschuwelijke nieuws, uit Amerika, de aanslag op een basisschool in Newtown, waarbij zoveel doden vielen. En dan natuurlijk Johannes, de bultrug. Een walvis die op een zandbank bij Texel strandde en daar vastzat en daar uiteindelijk stierf. Het is raar, maar dit alles blijft in je geheugen gegrift staan, terwijl er natuurlijk ook leuke momenten waren in 2012.  Maar dat zijn meer persoonlijke geluksmomenten. Kleine dingen, die het leven toch de moeite waard maken om te leven.

 

Goede voornemens

En natuurlijk worden er weer goede voornemens gemaakt aan het einde van het jaar. De meeste mensen doen er een beetje laconiek over, maar stiekem staat iedereen er bij stil. Van stoppen met roken of afvallen, tot een carrière switch. Goede voornemens: we zijn er allemaal mee bezig.

 

Nieuwe baan vinden?

Nu zal het in het nieuwe jaar een stuk minder eenvoudig worden om een nieuwe baan te gaan zoeken, vanwege de werkeloosheid en de bezuinigingen. Maar ik ga het toch proberen. Een langgekoesterde droom van mij is om schrijfster te worden. Vanaf het moment dat ik leerde lezen en schrijven, bestond deze droom al. Maar door verschillende omstandigheden is het er nooit van gekomen. Jong getrouwd, kinderen, daarna een fulltime baan, maar de droom bleef.... De ommekeer kwam toen ik een schrijfster leerde kennen op Hyves. Marelle Boersma. Omdat ik altijd ben blijven lezen, was ik geïnteresseerd in alles wat daarmee te maken had. Ik verslond haar thrillers. Ik was verbaasd dat een Nederlandse schrijfster zich kon meten met Amerikaanse top schrijfster Karin Slaughter. Lees haar boeken maar.

  • Nephila's Netwerk
  • Stil Water
  • Complex
  • Schaduwspelen
  • De Babymakelaar
  • Vals Alarm
  • Moederziel.

Van het een kwam het ander. We kregen zelfs een goede band. Ook persoonlijk. Zij stimuleerde mij om te gaan schrijven. Kleine verhaaltjes kwamen uit mijn pen. Nog niet zoveel bijzonders, hoor. Ik kreeg er wel plezier in. Al gauw werden het autobiografische verhalen. Ik ging een schrijfcursus volgen bij Marelle. Ze leerde me de fijne kneepjes om een verhaal spannend te maken. Dat de lezer van de eerste tot de laatste bladzijde geboeid blijft. Maar ik ben er nog lang niet. Iedere dag leer ik nog bij. Mijn voornemen voor het nieuwe jaar is dan ook om een thriller te schrijven.  


Tags: goede voornemens, jaar, verdrietig, blije, schrijfster, carrière switch, blog
Artikel geschreven door: Sorento.
Publicatie datum: 2012-12-18
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving