aanmeld knop
dot

Doutzen Kroes. Wie is zij?

doutzenkroes.jpg
Doutzen Kroes. Hoe vaak zal ze al gehoord hebben: 'Wat ben je mooi'? Zou het altijd leuk zijn om te horen dat je mooi bent? Meestal wel, maar na een tijdje ga je vast denken: 'Hallo, ik ben meer dan alleen mijn uiterlijk.' En daar gaat dit artikel over. Wie is Doutzen Kroes? Wat doet Doutzen Kroes? En wat is ze nog meer, dan heel erg mooi?

Doutzen Kroes. Wat is het toch heerlijk dat deze ultieme beauty een Nederlandse is. Een beetje nationalisme zit in ieder mens, en stiekem zijn we allemaal trots op onze prachtige getalenteerde Doutzen Kroes. Vrijwel iedereen weet wel wie ze is. 'Fotomodel,' denken de meesten in eerste instantie. Dat klopt, maar Doutzen is ook actrice, presentatrice, Victoria's Secret Angel, moeder, zus, dochter, echtgenote, vriendin, dierenliefhebster, en niet te vergeten, Friezin! Daarom werd ze ook Ambassadeur voor de campagne "Praat mar Frysk". En als je naar haar gezicht kijkt, ja, dan zie je meteen dat ze ook nog eens een lief en sprankelend karakter heeft, en dat ze gevoelig en intelligent is. Om al deze redenen, houden we zoveel van jou, Doutzen.

 

Doutzen Kroes werd op 23 januari 1985 geboren in het Friese Oostermeer.  Na de basisschool ging ze naar de havo en ze slaagde voor haar examen in 2003. Omdat ze wat geld wilde bijverdienen stuurde ze vakantiefoto's op naar een modellenbureau in Amsterdam. Kort daarna kreeg ze werk aangeboden en vanaf dat moment ging haar carrière als een speer vooruit. Na korte tijd was ze een topmodel in de internationale modellentop. Doutzen Kroes is mooi, en 1.78 cm lang, dus ook heel geschikt voor de catwalk. Ze deed mee aan show in de fashion week in Londen, Parijs, Milaan en New-York. En ze liep (en/of loopt) shows voor beroemde merken, zoals:

  • Dolce & Gabbana
  • Gucci
  • Ralph Lauren
  • Versace
  • Michael Kors
  • Yves Saint Laurent
  • Victor & Rolf
  • Victoria's secret

Doutzen werd het gezicht van het heerlijke parfum Eternity (Calvin Klein) en sloot in 2006 een contract met L'Oréal. Vanaf dat moment was ze het best betaalde fotomodel van Nederland. In 2007 werd ze het gezicht voor Victoria's Secret lingerie. Als een van de zogenaamde Victoria's Secret Angels, loopt ze shows en in 2012 presenteerde ze de show ook zelf voor televisie.  Als actrice speelde ze een rol als Catharina Plancius in de speelfilm Nova Zembla, van Reinout Oerlemans. Hoewel Doutzen het een erg leuke ervaring heeft gevonden, en ze ook heeft laten zien dat ze acteren kan, zou ze ook wel eens een rol als lelijkerd willen spelen. Altijd maar mooi zijn omdat je mooi bent, geeft haar misschien onvoldoende voldoening als het om acteren gaat. Dat is nou het leuke aan Doutzen, ze is nou eenmaal meer dan mooi alleen.

 

 

Zo leuk is Doutzen!

 

Ambassadeur voor de campagne "Praat mar Frysk"

Trots op Friesland, trots op haar afkomst, is ze op 21 november 2007 Ambassadeur voor de campagne "Praat mar Frysk" geworden. Als ambassadeur promoot ze de Friese taal.  Ze kreeg de Friese persprijs uitgereikt van de vereniging van Friese Journalisten.

 

Madame Tussaud. Wassen beeld

Zo als elke beroemdheid, staat er ook van Kroes een wassen beeld in Madame Tussauds. Het beeld is gekleed in een jurk van Roberto Cavalli. Doutzen is zelf dol op de jurk.

 

Hoeveel verdient ze?

De verdiensten van Doutzen liggen volgens geruchten in de miljoenen, niet in de duizenden. Vanaf 2008 is ze een van de 5 best betaalde modellen. In 2010 zou ze ruim 5 miljoen verdiend hebben.

 

Hoeveel weegt ze?

Doutzen Kroes weegt meestal tussen de 50-55 kilo. Ze zegt zelf dat ze aanleg heeft om aan te komen, dus ze moet er veel aan doen om haar gewicht op dit peil te houden. Ze eet meestal geen (of zo min mogelijk) koolhydraten en suiker, voldoende eiwitten en groentes, en ze sport veel.

 

Waar woont ze?

Doutzen is getrouwd met Dj. Sunnery James. Ze hebben samen een zoontje.  Ze wonen in Nederland maar brengen ook veel tijd door in het buitenland, o.a. New-York, omdat ze veel werk in het buitenland heeft. Doutzen echter graag wil dat haar kinderen in Nederland opgroeien.

 

Wat is haar twitter?

Je kunt Doutzen op twitter volgen, haar twitternaam is @doutzen

 

Leuk om te weten

Wist je dat Doutzen ook een zus heeft die zangeres is? Haar naam is Renz Kroes. Je kunt haar ook volgen op twitter @renzkroes


Tags: Doutzen Kroes, fotomodel, Sunnery James, lengte, gewicht, dieet, Renz Kroes
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-12-18
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving