aanmeld knop
dot

Vet verbranden om een dikke buik weer plat te maken

kcal.jpg
Afvallen gaat voor de één veel sneller dan voor de ander. Dit heeft zowel met je voedingspatroon te maken als met het aantal calorieën dat je per dag verbrandt. De verhouding tussen het aantal calorieën die je binnenkrijgt en het aantal calorieën die je verbrand bepaalt of je afvalt of juist vet opslaat.

Vet branden is belangrijk. Wil je dus gaan afvallen dan moet je er voor zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt en je meer calorieën gaat verbranden. Let dus allereerst op een gezonde voeding. En ga aan de slag met calorieën en verbranden.

 

Kcal verbranden, hoe werkt dat?

Je verbrand op 2 verschillende momenten calorieën:

  • Als je lichaam in rust is (BMR, Basal Metabolic Rate)
  • Als je lichaam in beweging is.
  • Snel vet verbranden

Met name de situatie waarin je lichaam in rust is is erg belangrijk voor het totaal aantal calorieën dat je per dag verbrandt. Je kunt immers niet de hele dag aan het sporten zijn! Veruit het grootste gedeelte van de dag is je lichaam in de ruststand.

 

Hormonen en de invloed op kcal verbranding

Je hormoonhuishouding heeft een grote rol op het aantal calorieën dat je lichaam tijdens de ruststand verbrand. Door de juiste oefeningen te doen kun zorg je ervoor dat je lichaam vet verbrandingshormonen aanmaakt. Deze hormonen zorgen ervoor dat je BMR (stofwisseling tijdens je ruststand) wordt verhoogt en je dus meer calorieën verbrandt, ook als je niet aan het sporten bent.

 

Vet verbranden

De bedoeling bij het afvallen is om vet  te verbranden. Spiermassa moet behouden worden en het gewichtsverlies mag niet te danken zijn aan vochtverlies. Probeer per dag zeker 2 liter water te drinken. Water bevat 0.0 calorieën en heeft een verzadigd gevoel. Ook is water nodig om de stofwisseling op gang te houden.

 

Gezond eten

Probeer gezond te eten. Een goede verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten is belangrijk. ’s Avonds mag je gerust eten. Echter, probeer complexe koolhydraten, zoals granen of volkorenbrood, te mijden. Want dan bestaat de kans dat ze als vet worden opgeslagen.

Het is niet de bedoeling dat je alle vetten gaat mijden tijdens het afvallen. Verzadigde vetten dienen wel vermeden te worden. Deze zitten bijvoorbeeld in vlees en kaas en roomboter en frituurvet. Onverzadigde vetten (vette vis, noten en plantaardige olie) verhogen de stofwisseling en zijn goed voor de gezondheid. Vloeibare vetten zijn dus beter voor uw gezondheid.

 

Voldoende rust en voldoende beweging

Zorg voor een goede nachtrust. Een goede nachtrust zorgt voor een verminderd hongergevoel, alsook is het lichaam goed hersteld van de lichaamsbeweging. Als je je aan bovenstaande omschrijvingen houdt, zal je zien dat je vet snel verbrandt.


Tags: vet verbranden, kcal verbranden buik, buikvet kwijtaken, dikke buik
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: antonjelle7.
Publicatie datum: 2012-12-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving