aanmeld knop
dot

Buikvet en overgewicht is schadelijk voor je gezonheid!

logo-tekst.jpeg
Het is niet het hoge aantal kilo's dat overgewicht zo ongezond maakt; riskant zijn de schadelijke vetcellen die zich diep in de buik ophopen. Buikvet is gevaarlijk, maar waarom eigenlijk?

Op 21 maart dit jaar maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het goede nieuws bekend: voor het eerst sinds lange tijd was het afgelopen jaar het percentage volwassenen met overgewicht in Nederland gedaald. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Ook voldeden meer Nederlanders aan de norm voor gezond bewegen. En verder was het percentage rokers en zware alcoholgebruikers onder jongeren in 2011 iets lager dan in vorige jaren. 'Nederlanders leven iets gezonder,' was de blije kop boven het persbericht.

 

Obesitas, de cijfers

De optimistische gegevens haalde het CBS uit zijn Permanent onderzoek leefsituatie, een jaarlijks steekproefonderzoek onder circa tienduizend mensen van alle leeftijden. Als we even inzoomen op overgewicht, dan blijkt uit het onderzoek dat in 2011 eindelijk de gestage toename sinds 1981 van het percentage te dikke volwassenen tot staan kwam. Destijds was dat een derde (33 procent), vorig jaar bijna de helft (45 procent), wat iets minder is dan in 2010. Vooral in de leeftijdsgroep van 20 tot 35 jaar werden naar verhouding minder dikkerds geteld. Maar bij de 55-plussers juist weer meer. Ook in 2012 kampt nog steeds een op de tien volwassenen met ernstig overgewicht, oftewel obesitas.

 

Vetcellen

Wat het CBS niet heeft uitgezocht, is waar die overtollige vetcellen van mensen met overgewicht en obesitas zich bevinden. Is het op bovenarmen, billen, heupen en dijen? Of hebben ze een dikke buik? Dat is jammer, want die informatie is belangrijk om te kunnen bepalen of de daling van het aantal mensen met overgewicht inderdaad een verbetering van de volksgezondheid betekent.

 

Schadelijk buikvet

Het is niet het hoge aantal kilo's dat overgewicht zo ongezond maakt; riskant zijn de schadelijke vetcellen die zich diep in de buik ophopen

Een toenemend aantal onderzoeken wijst uit dat buikvet, het vet dat tussen, en soms in, uw inwendige organen zit, het schadelijkst is. Terwijl het vet op uw heupen, dijen en billen vrij onschadelijk is. Buikvet verhoogt het risico op hoge bloeddruk, bloedstolsels en een hoog cholesterolgehalte   

                                                                                                                                                                                                                                                           Buikvet verminderen, heel belangrijk

Buikvet zet ook een reeks biochemische reacties in gang die leiden tot insulineresistentie, een voorloper van diabetes type 2, hartziekten, beroerte, borst- en prostaatkanker, en zelfs nierfalen en Alzheimer. Buikvet is zo gevaarlijk omdat het niet wordt gebruikt als reservevoorraad voor het geval uw lichaam extra energie nodig heeft, maar voortdurend in de bloedsomloop wordt vrijgegeven in de vorm van vetzuren die de bloedvaten verstoppen en die door de lever worden omgezet in schadelijk LDL-cholesterol.

 

Buikspieren trainen met de Abtronic X2 Power

Xenical afslankmiddel om sneller af te vallen

Afslank en dieet hulpmiddelen

Afvallen zonder dieet


Tags: buikvet, dieet, gewicht, te dik, overgewicht, vet verbranden, buikvet kwijtraken
Artikel geschreven door: antonjelle7.
Publicatie datum: 2012-12-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2014-08-22 22:57:34  
Belangrijk dit verhaal over orgaanvet. En nu : hoe kan ik er vanaf komen ...... ?Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving