aanmeld knop
dot

Buikvet en overgewicht is schadelijk voor je gezonheid!

Vet-verbranden.jpg
Het is niet het hoge aantal kilo's dat overgewicht zo ongezond maakt; riskant zijn de schadelijke vetcellen die zich diep in de buik ophopen. Buikvet is gevaarlijk, maar waarom eigenlijk? En waarom hebben mannen vaak een heel erg dikke buik?

Regelmatig maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend dat het percentage volwassenen met overgewicht in Nederland gedaald is of juist gestegen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Ook voldoen meer Nederlanders aan de norm voor gezond bewegen. En verder is het percentage rokers en zware alcoholgebruikers onder jongeren elk jaar vaak weer lager dan in vorige jaren. 'Nederlanders leven iets gezonder,' is dan de blije kop boven het persbericht.

 

Obesitas, de cijfers

De optimistische gegevens haalde het CBS uit zijn Permanent onderzoek leefsituatie, een jaarlijks steekproefonderzoek onder circa tienduizend mensen van alle leeftijden. Als we even inzoomen op overgewicht, dan blijkt uit het onderzoek dat gestage toename sinds 1981 van het percentage te dikke volwassenen tot staan kwam. Vooral in de leeftijdsgroep van 20 tot 35 jaar werden naar verhouding minder dikkerds geteld. Maar bij de 55-plussers juist weer meer. Ook in 2012 kampt nog steeds een op de tien volwassenen met ernstig overgewicht, oftewel obesitas.

 

Dat oudere mensen dikker worden is bekend. je zou kunnen zeggen dat de meeste mensen die genoeg te eten hebben, vaak in gewicht aankomen naarmate ze ouder worden. Rond middelbare leeftijd gaat het vaak nog wat harder. Mannen krijgen een grote ronde buik en vrouwen krijgen meer vet op de maag en buik. De grote buik van mannen heeft niet alleen te maken met vet maar ook aan slappe buikspieren. Veel mannen doen te weinig aan sport en de spieren van mannen zijn nou eenmaal gemaakt om te gebruiken. Een strake buik voor een man maakt jonger en stata erg mooi. Je hoeft daar niet voor naar de sportschool. Veel mannen weten zelfs niet dat ze zelfs thuis droog kunnen trainen en een strakke buik krijgen. 

 

Vetcellen

Wat het CBS niet heeft uitgezocht, is waar die overtollige vetcellen van mensen met overgewicht en obesitas zich bevinden. Is het op bovenarmen, billen, heupen en dijen? Of hebben ze een dikke buik? Dat is jammer, want die informatie is belangrijk om te kunnen bepalen of de daling van het aantal mensen met overgewicht inderdaad een verbetering van de volksgezondheid betekent.

 

Schadelijk buikvet

Het is niet het hoge aantal kilo's dat overgewicht zo ongezond maakt; riskant zijn de schadelijke vetcellen die zich diep in de buik ophopen. Een toenemend aantal onderzoeken wijst uit dat buikvet, het vet dat tussen, en soms in, uw inwendige organen zit, het schadelijkst is. Terwijl het vet op uw heupen, dijen en billen vrij onschadelijk is. Buikvet verhoogt het risico op hoge bloeddruk, bloedstolsels en een hoog cholesterolgehalte   

                                                                                                                                                                Buikvet verminderen, heel belangrijk

Buikvet zet ook een reeks biochemische reacties in gang die leiden tot insulineresistentie, een voorloper van diabetes type 2, hartziekten, beroerte, borst- en prostaatkanker, en zelfs nierfalen en Alzheimer. Buikvet is zo gevaarlijk omdat het niet wordt gebruikt als reservevoorraad voor het geval uw lichaam extra energie nodig heeft, maar voortdurend in de bloedsomloop wordt vrijgegeven in de vorm van vetzuren die de bloedvaten verstoppen en die door de lever worden omgezet in schadelijk LDL-cholesterol.

 

Buikspieren trainen met de Abtronic X2 Power

Afvallen zonder dieet


Tags: buikvet, dieet, gewicht, te dik, overgewicht, vet verbranden, buikvet kwijtraken
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: antonjelle7.
Publicatie datum: 2012-12-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2014-08-22 22:57:34  
Belangrijk dit verhaal over orgaanvet. En nu : hoe kan ik er vanaf komen ...... ?Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving