aanmeld knop
dot

Meloen met ham recepten

meloen.jpg
Meloen met ham is lange tijd een traditioneel voorgerecht geweest voor een luxe diner. Bijvoorbeeld voor een kerstdiner. Nog steeds is meloen met rauwe ham een populair voorgerecht. De rauwe ham is gezouten en past erg goed bij het zoete van de meloen. Hoe maakt u meloen met ham? Twee recepten.

Meloen met ham. Om meloen met rauwe ham te maken heeft u een aantal dingen nodig. Natuurlijk een (of meerdere) mooie gele meloenen  Kies de meloenen die rijp zijn, hoewel niet overrijp. Als de meloen bij de navel een beetje ingedrukt kan worden, en/of lekker zoet ruikt, is hij waarschijnlijk goed. U heeft nodig:

  • voldoende gele meloen
  • voldoende rauwe ham

Meloen met ham, traditioneel recept

Voor de ham wordt vaak gekozen voor Ardenner Ham of Parmaham. Vraag in de winkel welke soorten rauwe ham geschikt zijn voor het maken van meloen met ham. Hoe gaat u te werk. U kunt de meloen met ham op verschillende manieren opdienen en bereiden. De meloen in schijven snijden, ontpitten en de meloen los snijden van de schil. De meloen moet alleen uit het zachte deel van de vrucht bestaan, dus de harde stukken vlak onder de schil, voorzichtig verwijderen. U snijdt de meloen in kleine platte schijfjes of in blokjes of stukken. Stukken meloen van ongeveer twee a 3 centimeter breed zijn prima. U rolt elk stukje meloen in een reepje rauwe ham. U legt de stukjes in ham gerolde meloen op de bordjes en dient het op met een mes en vork.

 

Meloen met rauwe ham, walnootjes en honing

Ook erg lekker is de meloen met rauwe ham, honing en walnoten. U heeft nodig:

  • Meloen
  • Walnoten
  • Ardennerham
  • Honing
  • Rucola sla
  • Olijfolie
  • Balsamico azijn of eventueel andere azijn
  • Mosterd

Maak eerst de dressing. Roer een theelepel mosterd, een scheut azijn met de olijfolie door elkaar.

  • Hak de walnoten tot kleiene stukjes
  • Leg de sla op de borden
  • Wikkel stukken meloen in de Ardenner ham
  • Verdeel wat (dunne) honing over de sla
  • Serveer de dressing bij de salade

Lees: alle recepten op deze site


Tags: meloen in ham, rauwe ham, parmaham, ardennerham, meloen, recept, recepten
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2012-12-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving