aanmeld knop
dot

Lina Medina. Is Lina Medina de jongste moeder ter wereld?

Lina Medina.jpg
Lina Medina is inderdaad de jongste moeder ooit. Vijf jaar was ze pas toe ze moeder werd van een zoontje. Hoe kan dat? Lina Medina werd geboren met een zeldzame hormonale afwijking, waardoor ze al ongesteld werd toen ze nog maar 8 maanden oud was. Wie was de vader van haar kind en hoe is het verder gegaan?

Lina Medina was een Peruaanse. Op vijfjarige leeftijd gingen haar ouders met haar naar het ziekenhuis omdat haar buik zo dik was dat de ouders bang waren dat ze een tumor had. De Shamans van het dorp hadden de dikke buimiet kunnen genezen, en aangezien deze steeds dikker werd, droeg haar bezorgde vader haar naar het ziekenhuis. Daar werd ze onderzocht. In de buik hoorde de arts een extra hartslag met zijn stethoscoop. Een zwangerschap leek ondenkbaar, maar wat kon het anders zijn? Er werden röntgenfoto's genomen van haar buik en ze bleek inderdaad zwanger te zijn. Bizar maar waar. Lina Medina staat sindsdien bekend als de jongste moeder ter wereld.

 

Lina Medina levensloop

In 1933 werd Lina op 27 september geboren in Paurange, te Peru. Op 14 mei 1939 was ze 5 jaar en 8 maanden oud,  werd ze zelf al moeder van een zoontje. Gerardo woog 2,9 kilo en werd geboren met een keizersnee in het ziekenhuis van Lima. Lina en Gerardo groeiden vervolgens op als broer en zus.

 

Foto's van Lina Medina en haar familie en haar zoontje zijn op YouTube te bekijken als je haar naam in het zoekvenster invoert. Vooral de foto waarop ze zelf een pop in haar handen houdt, vind ik kenmerkend voor de bijzondere situatie. Lina was zelf nog een kind, en was geestelijk ook gewoon een kind toen ze al moeder werd.

 

Wie was de vader van het kind?

De vader van het zoontje van Lina is tot op de dag van vandaag onbekend gebleven. Lina heeft nooit bekendgemaakt wie haar seksueel misbruikt heeft. Haar eigen vader werd enige tijd van incest verdacht maar hij werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De vader van LIna had aan de arts Dr. Gérado Lozada vertelt dat Lina al ongesteld werd sinds ze drie jaar oud was, maar dat de menstruatie 7,5 maanden daarvoor ineens waren opgehouden. Later bleek dit niet helemaal te kloppen. Lina werd al ongesteld sinds ze 8 maanden oud was, door een hormonale afwijking waardoor haar vrouwelijke inwendige geslachtsdelen zoals eierstokken en baarmoeder, zich zeer snel ontwikkelden tot die van een volwassen vrouw. De zwangerschap werd nogmaals bevestigd door artsen in Lima.

 

Moederdag

LIna werd moeder op moederdag, 19 mei 1939. Haar zoontje Gerardo werd vernoemd naar de arts die de zwangerschap had vastgesteld, Dr. Gérado Lozada. Het zoontje was gezond, hoewel hij op latere leeftijd een botafwijking bleek te hebben waardoor hij niet ouder is geworden dan 40 jaar. De eerste jaren van zijn leven dacht hij dat LIna zijn zusje was, maar toen hij tien jaar was kwam hij er via schoolvriendjes achter dat LIna eigenlijk zijn echte moeder was.

 

Kinderpsycholoog Mrs. Paul Kosak

Toen Lina 7 of 8 jaar was mocht kinderpsycholoog Paul Kosak met haar praten. Ze verklaarde later dat Lina een erg intelligent meisje was, en dat haar zoontje gezond was. Lina beschouwde haar zoontje ook meer als haar broertje dan als haar kind. Toen Gerardo 33 jaar was, kreeg hij een broer. Lina Medina was getrouwd en kreeg opnieuw een zoon rond haar veertigste. Haar zoon Gerardo stierf toen hij 40 jaar was aan een beenmerginfectie.


Tags: Lina Medina, jongste moeder, jongetse moeder ter wereld, zwangerschap op vijfjarige leeftijd,
Bronnen: damninteresting.com, infonu, youtube
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-12-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving