aanmeld knop
dot

Een introductie tot Pilates

hart.jpg
Pilates is een methode die steeds populairder wordt in ons land. Er zijn veel redenen om te beginnen met deze methode. Het zorgt namelijk voor een betere houding, een sterker lichaam en u kunt er ook nog gemakkelijk mee afvallen. En het leuke is dat alles gewoon vanuit uw eigen woonkamer uitgevoerd kan worden. Geen dure lessen volgen op de sportschool, maar vanuit de comfort van uw eigen woning werken aan een sterker lichaam.

Veel mensen zijn tegenwoordig bezig met hun gezondheid. Op televisie zijn veel kookprogramma’s te zien waar hierop wordt gelet. Er zijn allemaal diëten en andere gezonde producten te koop in de winkels. Gelukkig maar, want we moeten natuurlijk erg zuinig zijn op ons lichaam. Een methode die u daarbij kan helpen is Pilates.

 

Afvallen met PIlates

Dit is echter niet een methode waarmee u binnen een week velen kilo’s kwijtraakt. Het is een bewezen methode die ervoor zorgt dat u spieren gaan ontwikkelen en uw hele lichaam sterker gaan maken. Pilates gaat dus een stuk verder dan het krijgen van een platte buik en smalle taille. Fitness en Pilates zijn dan ook totaal niet met elkaar te vergelijken. Met fitness wordt er namelijk uitgegaan van het korter maken van de spieren, waardoor deze goed zichtbaar worden. Bij Pilates is het juist andersom. De spieren worden juist langer gemaakt. Dit zorgt ervoor dat u minder klachten heeft, en dat uw lichaam veel meer kan hebben. Pilates en fitness kunnen dus niet echt met elkaar worden vergeleken om deze reden. Toch worden Pilates lessen vaak gegeven op een sportschool, en is een combinatie van beide wel mogelijk.

 

Voordelen Voor Uw Gezondheid

Met Pilates kunt u veel gezondheidsvoordelen behalen. Er is veel geschreven in verschillende bladen over dit onderwerp. Zo kunt u bijvoorbeeld de pijn in uw rug (waar veel Nederlanders last van hebben) aanzienlijk verminderen door met pilates aan de slag te gaan. We zitten allemaal veel achter de computer, televisie of onderuitgezakt op de bank. Dit moet onze rug allemaal maar kunnen verdragen. Veel mensen ontwikkelen hierdoor vaak rugklachten, meestal in de onderrug. Doordat er met pilates wordt gewerkt aan sterkere buik- en rugspieren kunnen deze klachten aanzienlijk verminderen. Zonder pijnstillers uiteraard.

 

Gewicht Kwijtraken Met Pilates

Ook is het goed mogelijk om gewicht te verliezen als u bezig bent met Pilates. Veel mensen zijn u al voor gegaan. Door de oefeningen versterken de spieren, en zoals u weet verbruiken spieren veel energie. Hierdoor kunt u dus gewicht verliezen met pilates oefeningen. Als u ervoor kiest om een klein beetje op uw voeding te letten en iets meer water te drinken kunt u erg veel afvallen!

 

Voor wie?

Pilates is geschikt voor mensen van vrijwel alle leeftijden. Zelf als u 80 jaar oud bent kunt u nog voordelen behalen door de Pilates oefeningen uit te voeren. U bent nooit te oud om te beginnen! Wat erg prettig is aan deze oefeningen is dat u ze gewoon vanuit uw eigen woning uit kunt voeren. U hoeft de deur dus niet uit, en ook niet veel geld uit te geven om Pilates te beoefenen. Natuurlijk zijn er verschillende boeken en cursussen te koop om te starten met Pilates. Maar met filmpjes die te vinden zijn op Youtube komt u ook al een heel eind. 


Tags: pilates, pilates oefeningen
Artikel geschreven door: edwinsword.
Publicatie datum: 2013-01-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving