aanmeld knop
dot

Life Coach worden? Hoe word je Life Coach?

logo-tekst.jpeg
Een LIfe Coach is een fantastisch beroep. Als je ervan houdt om mensen te helpen, hen te leren om het beste uit hun leven te halen, dan is Life Coach een ideaal beroep voor je. De coach helpt personen verder in het leven, juiste beslissingen te nemen en met beide benen in het leven te staan. Hoe word je LIfe Coach?

Levenscoach worden is een heel apart beroep. De coach stimuleert mensen tot genieten van het leven, maar zeker ook van het werk. Veel mensen lopen vast in hun leven. Ze weten niet hoe ze verder moeten op hun werk of in hun privéleven, en ze zien het niet meer zitten. Of er zijn mensen die niet weten welke beslissingen ze moeten nemen en hoe ze de juiste beslissingen kunnen leren nemen. Stress, spanningen binnen relaties of op het werk, het zijn allemaal zaken waarbij de Life Coach van onschatbare waarde kan zijn. De coach geeft dat zetje wat mensen nodig hebben om weer op de rail te komen.

 

Life Coach worden, hoe?

Erg goed is de opleiding tot Life Coach van de NHA. Wil je meerw eten over deze erkende en ideale opleiding? Zoek dan naar de cursus: LIfe Coach op de NHA website.

 

De opleiding

LIfe Coaching kan op vele manieren. Face to face in je eigen praktijk, of op visites waarbij je bij consulenten op huisbezoek gaat. Ook telefonisch kan een Life Coach zijn cliënten van dienst zijn. Maar ook via internet kan je advies geven, denk hierbij aan e-mailcontacten of via life chat. Je kunt met deze cursus dus veel kanten op. Veel mensen hebben behoefte aan een dergelijke coach. Het is voor veel mensen ook heel waardevol om contact te hebben met een coach. Counseling via telefoon of internet wordt ook op prijs gesteld, omdat niet iedereen tijd en zin heeft om langs te gaan bij een counselor. Als lifecoach in opleiding, in de periode dat je de cursus volgt, leer je alle aspecten van het vak. Aan bod komen onder andere:

  • Hoe kom je aan cliënten?
  • Hoe zet je je eigen praktijk op?
  • Hoe motiveer je mensen?
  • Hoe verandert men het leven in positieve zin?
  • Technieken die elke goede life coach moet kennen
  • Activiteiten, suggesties, tips en aanpak

Coaching, wat is dat?

Als coach leer je mensen om anders in het leven te staan, anders om te gaan met conflicten en problemen, en om het beste uit hun leven te halen. Verder komen veel zaken aan bod zoals het leren nemen van de juiste beslissingen, leren doelen te stellen en deze te bereiken. Positief in het leven te staan en voordelen uit nadelen weten te halen, enzovoorts. Deze coaching kan een groot verschil in het leven van mensen maken. Dankzij de personal coach word je wie je eigenlijk altijd al wilde zijn. Het beroep lifecoach is een echte aanrader in een tijd waarin mensen meer dan ooit behoefte hebben aan deze vorm van persoonlijke stimulatie. De cursus is ontwikkeld door experts.


Tags: life coach, lifecoach, cursus, opleiding, coach worden, couseling
Bronnen: NHA
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2013-01-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving