aanmeld knop
dot

Schrijfcursus

Sephr_Notepad_with_Text_and_Pencil_1.png
Een thriller schrijven. Dat is mijn goede voornemen voor dit jaar. Het begin is gemaakt, maar nu verder. Hoe hou je het spannend, zodat de lezer geboeid blijft van de eerste tot de laatste bladzijde? Wie of wat bepaalt of je een goede schrijver of schrijfster bent? Dat is een goeie vraag. Zelf denk ik dat voor een groot deel de lezers hierin een aandeel hebben. Dit is uiteindelijk toch de groep waar het allemaal om draait. Maar dan zijn er natuurlijk lezers met verschillende smaken.

Wat de een geweldig vindt, hoeft de ander nog niet leuk te vinden. Voor het zover is, voordat je boek daadwerkelijk in de winkel ligt, gaan er nogal wat stappen aan vooraf.

 

Manuscript aan anderen laten lezen

Als je een manuscript geschreven hebt, kun je dit aan anderen laten lezen. Bij voorkeur niet aan familie of vrienden, want die zijn meestal bevooroordeeld en vinden je boek al snel geweldig. Ook vinden zij het moeilijker om oprechte kritiek te geven, terwijl je juist kritiek nodig hebt om je manuscript te verbeteren. Herschrijf het manuscript aan de hand van kritiek.


Uitgever vinden, maar hoe?

Dan informeer je bij verschillende uitgeverijen of ze geïnteresseerd zijn in je manuscript. Als je al het geluk hebt dat je het mag opsturen naar een uitgeverij, belandt het ergens onderaan de stapel. Wordt het na enige tijd daadwerkelijk gelezen, zorg er dan voor dat je indruk hebt gemaakt met de eerste regels. Zijn die niet interessant, wordt het werk waar je veel werk in hebt zitten, al meteen in de papierbak gegooid. Je kunt je manuscript naar meerdere uitgeverijen tegelijkertijd opsturen. Hoe eerder ze reageren, hoe gunstiger dat meestal is. De meeste manuscripten die ongevraagd binnenkomen, zijn niet geschikt voor publicatie.

 

Een thriller schrijven is niet makkelijk. De lezer moet geboeid blijven van de eerste tot de laatste bladzijde. Inmiddels heb ik erg veel geleerd. Ik heb bij een workshop "Spannend schrijven" gevolgd. Een echte aanrader. De cursus duurde maar één dagdeel, het was op een centrale plaats in Nederland. Met opdrachten, die je ter plekke maakt, leer je veel. Je steekt veel op van een cursus. Dat kan natuurlijk ook online. 

 

Nog meer schrijfcursussen

Maar toch, ik wil meer, ik wil echt goed en spannend gaan schrijven. Dus heb ik me ingeschreven voor een schrijfcursus bij een schrijfatelier. Je krijgt opdrachten feedback. 


Journalistiek. Hoe word je journalist?
Rutger Kopland, wie was hij?
Schrijver worden? Goede cursus of opleiding doet wonderen
Self-Publishing


Tags: schrijfcursus, spannend, manuscript, workshop, opdrachten, lezer, uitgeverij
Artikel geschreven door: Sorento.
Publicatie datum: 2013-01-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving