aanmeld knop
dot

Vrijwilligerswerk bij vogel opvang Karel Schot

Vogel.jpg
Vrijwilligerswerk bij vogel opvang Karel Schot is enorm leuk. Je verzorgt er o.a. vogels, vleermuizen en egels. Geen dag is hier hetzelfde. Ik werk er nu ruim 10 maanden. Ik ben er op een donderdag begonnen, maar werk er nu elke zaterdag, omdat er een tekort is aan vrijwilligers voor in de weekenden. Je leert hier veel van de mensen die er rondlopen.
DierDier

Wat je zo al doet op een dag bij de vogel opvang. Tussen half 9 en 9 uur 's ochtends komen de vrijwilligers binnen en worden ze verwelkomt met koffie en/of thee. Rond 9 uur gaan we de taken verdelen. Dat kan zijn:

  • De kleine vogelkamer. Hier zitten de kleine vogeltjes die uit de boom gevallen zijn en gevoederd moeten worden, en/of vogels die warm gehouden moeten worden. Ook de kleine egeltjes die warmte nodig hebben kunnen in deze kleine kamer zitten.
  • Je kan ook in de quarantaine werken. Hier zitten de dieren die gewond zijn en medicijnen krijgen. Ze krijgen elke dag schoon water en vers voer. De vogels worden elke dag overgezet in een schoon hok en de vieze hokken worden dan helemaal schoon gemaakt.
  • Ook is het mogelijk om buiten aan de slag te gaan. De vogels die klaar zijn met het hun herstel zitten namelijk buiten in de buitenverblijven. Ook zij krijgen elke dag vers water en nieuw voer en er wordt gekeken of het verblijf eventueel schoongemaakt moet worden.
  • Ook een geweldige ervaring is het verzorgen van de egeltjes. Uiteraard ook vers water en voer maar ook het wegen hoort hierbij. Zo wordt er bijgehouden of de egels aankomen of afvallen.

 

Vogelklas Karel Schot

 

Pauzes

Natuurlijk zijn er voor ons ook pauze momenten. Om 11 uur, half 1 a 1 uur en rond 3 uur gaan we hier met zijn allen aan de koffie en thee, Ongeveer om half 5 zijn we met alles klaar. Soms iets eerder, maar bij drukte kan ook wel eens later worden.

 

Vrijwilligerswerk

Ook werken bij vogel opvang Karel Schot? Dat kan. Er zijn enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen.

  • Je moet minimaal 16 jaar zijn.
  • Minimaal 1 vaste dag per maand beschikbaar zijn.
  • Niet bang zijn voor dieren.
  • Niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken.

Interesse? Bel dan: Telefoonnummer : 010 - 48 57 847 (Rotterdam)


Tags: vrijwilligerswerk, vogels, Karel Schot, egels, vleermuizen, opvangen, vogelopvang, vrijwilligerswerk
Bronnen: vogelklas.nl
DierDierArtikel geschreven door: Patricia .
Publicatie datum: 2013-01-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving