aanmeld knop
dot

Liefdesverdriet verwerken, stap voor stap!

liefdesverdriet2.jpg
Liefdesverdriet. De meeste mensen maken het wel eens (of vaker) mee in hun leven. Liefdesverdriet roept heftige gevoelens op. Een heel belangrijk en herkenbaar gevoel bij erge liefdesverdriet is het gevoel dat het nooit meer zal over gaan. Hoewel dat gevoel heel sterk aanwezig kan zijn, is het echt niet waar. Liefdesverdriet gaat over, het kost alleen tijd.

Als je liefdesverdriet hebt kan je verschillende gevoelens ervaren. Als je een beetje liefdesverdriet hebt is het meestal niet zo ernstig. Je kunt je depressief voelen, chagrijnig, verdrietig en kwaad. Soms wisselen die gevoelens elkaar af. Je kunt je ook afgewezen en niet waardevol genoeg voelen. Afgewezen worden is nou eenmaal nooit leuk en je moet er dan even doorheen. Niet al te heftige liefdesverdriet geneest meestal weer snel. Dat kan zelfs al binnen een paar uur beter gaan, of binnen enkele dagen. Zo is het echter niet met zware liefdesverdriet. Dat kost veel meer tijd en kan diepe gevoelens van psychische pijn oproepen. In dit artikel gaat het over zware liefdesverdriet, meestal nadat een relatie tegen je zin verbroken werd.

 

Eeuwig duurt niet eeuwig

Ooit waren jullie diep verliefd op elkaar. Je hebt een scala aan mooie herinneringen aan de goede tijd, je bent samen intiem geweest en je beloofde elkaar om altijd bij elkaar te blijven. Toen kwam toch heel langzaam de klad erin.

 • Er kwamen ruzies, misschien kwam er jaloezie in het spel, verwijdering?
 • Op een bepaald moment leek het beter om elkaar wat minder te zien, maar niet lang daarna maakte je geliefde het uit?
 • Hij/zij wist niet meer wat zijn/haar gevoelens voor jou nou eigenlijk waren?
 • Hij/zij wilde afstand om te kijken of hij/zij je zou gaan missen. Maar de verwijdering werd al snel steeds groter, en toen ineens was het definitief uit?
 • Of misschien ging het stuk door jaloezie?
 • Of was er een ander in het spel?
 • Of was er een andere reden?

Radeloos blijf je achter. Duizend vragen spoken door je hoofd. Er is zelfs een methode (bestseller) geschreven om je ex terug te krijgen, die vind je hier: Hoe krijg ik mijn ex terug?

 • Waar ging het mis?
 • Wat heb ik verkeerd gedaan?
 • Kan ik de relatie nog redden?
 • Is er een ander in het spel?
 • Houdt hij/zij helemaal niet meer van me?
 • Hoe kan het tussen ons voorbij zijn?
 • Mist hij/zij mij dan niet?
 • Wat moet ik doen?
 • Wat betekende al die beloftes en mooie momenten achteraf?

Liefdesverdriet, je hebt nergens meer zin in

 • Als je pas liefdesverdriet hebt heb je vaak nergens meer zin in. Je bent in eerste instantie verslagen door ongeloof en ontkenning en radeloosheid. De gedachte dat het niet waar kan zijn, lijkt een manier om je geest te laten wennen aan het idee dat het helaas wel waar kan zijn. In eerste instantie zal je strijdbaar zijn, je wilt er alles aan doen om je ex terug te krijgen. Als dat niet lukt, zit je met de feiten opgescheept. Het is voorbij, misschien wel voorgoed. Daardoor heb je geen eetlust meer, geen zin meer in gewone dingen, je zou het liefst de hele dag op je bed liggen huilen.
 • Als je ex een ander blijkt te hebben komen er weer andere gevoelens bij. Het gevoel verraden te zijn, in de steek gelaten en aan de kant gezet. Ingeruild voor een ander. Dit is heel moeilijk, maar helaas kunnen mensen verliefd worden op een ander, of gewoon vrij willen zijn om met anderen te daten, en hoe pijnlijk dat ook voor jou is: such is life... In deze periode ontken je niet langer dat het uit is, maar je probeert te aanvaarden dat het uit is. Gevoelens van verdriet en boosheid en verlatenheid kunnen je overvallen. Het is nu belangrijk dat je mensen om je heen hebben die begrip tonen voor je verdriet en die met je praten. Lucht je hart en probeer te bevatten waarom het niet meer verder kon gaan. Veel relaties sneuvelen, ook al is er sprake geweest van echte liefde. Misschien zoek je je toevlucht tot een rebound love, iemand die met je wil en je hoopt voor die persoon weer liefde te voelen. Maar je ontdekt meestal al snel dat dat niet werkt. Je ex is nog niet te vervangen.
 • Op een bepaald moment ben je uitgehuild en je probeert de draad van je leven weer op te pakken. Het verdriet woekert nog steeds in je rond als een pijnlijk onkruid, maar je weet dat je door moet en dat alleen de tijd (en afleiding zoeken) je verdriet zal helpen genezen. Bij zware liefdesverdriet voelen de eerste drie weken afschuwelijk en de eerste drie maanden zwaar. Daarna gaat het langzaamaan, stukje bij beetje beter, ondanks dat het verdriet je nog in alle hevigheid kan overvallen, als je aan de leuke tijd terugdenkt. In deze periode heb je meestal nog helemaal geen behoefte aan nieuwe liefdes. Niemand kan tippen aan je ex, je hart is nog steeds bezet.
 • Afleiding zoeken en de draad van je zelfstandige leven weer volgen en je leven weer inhoud geven met vrienden en activiteiten die je voldoening geven, helpen. Het versnelt het proces van verwerking. Ook als je ex eigenlijk een hufter of een kreng blijkt te zijn, kan je sneller genezen. Maar blijf eerlijk, je ex kan ook gewoon een leuk mens zijn die geen vaste relatie meer wilde. Gevoelens kunnen nu eenmaal opraken.
 • In de volgende fase begin je te berusten dat het uit is. De mooie herinneringen gaan minder pijn doen en je kunt scherper zien waarom het achteraf gezien niet kon slagen tussen jullie. Je begint weer om je heen te kijken naar leuke dates. Soms begin je weer vlinders te voelen voor een ander. Je vertrouwen in de toekomst neemt weer toe. Nog even doorbijten, en je bent weer de oude. Wel met een litteken op je ziel, maar dat hoort erbij.

Liefdesverdriet gaat altijd over, ook al lijkt het aan het begin of het nooit over gaat. Blijf ademhalen en besef dat de tijd je beste vriend is bij liefdesverdriet. Er komen andere tijden, en als je er overheen bent, nieuwe liefdes. Een goed eBook over snel verwerken van liefdesverdriet is: Direct liefdesverdriet verwerken,

hiermee leer je snel liefdsverrdiet te beheersen en te verwerken.

 

1.) Ex terugkrijgen, tips!
2.) Gebroken hart? Tips tegen een gebroken hart
3.) Liefdesverdiet verwerken. Hoe?
4.) Liefdesverdriet. Verwerken. Tips!


Tags: liefdesverdriet verwerken hoe ex terug stap voor stap liefdesverdriet verwerken
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-01-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving