aanmeld knop
dot

Kan ik een hypotheek aanvragen?

dreamshuisfree_7628577.jpg
Het aanvragen van een hypotheek verloopt via een adviseur. Deze adviseur wordt ook wel een hypotheekadviseur genoemd. U kunt aanbeveling vragen bij uw bank maar u kunt ook contact opnemen met een zelfstandig hypotheekadviseur. Aan het aanvragen van een hypotheek zijn voorwaarden verbonden.

Voorwaarden voor het aanvragen van een hypotheek: Het voornaamste vraagstuk is beslist of u wel een geldlening kunt aanvragen. Ten eerste moet uw salaris genoeg zijn om de hypotheeklasten te kunnen dragen. Ook geldt dat u normaliter een vast dienstbetrekking moet hebben en dit moet kunnen aantonen. Daarnaast moet meestal een werkgeversverklaring worden getekend door de werkgever.

 

Verder zal het moeilijker zijn wanneer u een negatieve BKR notering heeft. Vaak is dit het gevolg van een betalingsachterstand in het verleden. Het enige wat u kunt doen om de hypotheek toch aan te vragen is doorgaans om de negatieve BKR notering te laten verwijderen. Dit kunt u niet bij het Bureau Krediet Registratie direct doen. U dient dit te regelen met de partij die de negatieve BKR notering heeft laten plaatsen.

 

Een geldverstrekker zal nooit meer dan 125% van de executiewaarde van de woning uitlenen. Dit om de consument te beschermen tegen betalingsproblemen.

 

Hypotheekvormen

Er zijn allerlei hypotheekvormen die allemaal hun eigen aanwinst en schaduwzijde hebben. Een hypotheekadviseur kan u adviseren over de vorm die het beste bij u past.

  • Zo is er de lineaire hypotheek waarbij de maandlasten aan het beginpunt van de looptijd hoog zijn en aan het afloop van de looptijd minder. Ideaal voor consumenten die denken minder te gaan werken of minder inkomen te hebben over een tijdje.
  • En er is de annuïteitenhypotheek waarbij de maandlasten aan het begin laag zijn en aan het eind van de looptijd flink zijn. Een uitstekende hypotheekvorm voor starters met meer inkomen in het verschiet.

Laat u over de diverse hypotheekvormen goed informeren door de hypotheekadviseur. Wanneer u kiest voor een bepaalde hypotheekvorm is het belangrijk te kijken naar de mogelijkheden voor hypotheekrenteaftrek aanvragen.


Tags: hypotheek aanvragen, hypotheekvormen
Artikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2013-01-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving