aanmeld knop
dot

Uw woning sneller verkopen

logo-tekst.jpeg
Voor eigen woningbezitters is het heden ten dage niet gemakkelijk om een woning te verkopen. Als uw woning al niet "onder water" staat, is een tweede issue nog eens dat mensen niet zo gemakkelijk meer een hypotheek krijgen.

Woning verkopen is niet gemakkelijk

Het verkopen van een woning is niet gemakkelijk. Enerzijds kunnen veel mensen hun woning niet eens verkopen omdat de executiewaarde teveel is gedaald zodat deze niet meer in verhouding staat tot de terug te betalen hypotheek. Met name bij de aflossingsvrije hypotheek kan dit een groot probleem worden. Mensen zitten daardoor vast aan hun woning.

 

Anderzijds kunnen mensen moeilijker een hypotheek krijgen. Banken hebben strengere voorwaarden bij het verstrekken van hypothecaire leningen. Ook is het momenteel een tijd waarin werkgevers voornamelijk tijdelijke contracten aanbieden. En een vast contract is bij heel veel hypotheken toch echt een harde eis. Het zijn dus maar weinig mensen die nu een huis kunnen kopen. Hierdoor vist u wel in een heel erg kleine vijver.

 

Uw woning sneller verkopen

U zult het dus vooral moeten hebben van de mensen die wel uw woning kunnen kopen. De beste indruk maakt u wanneer de woning er schoon en netjes uitziet. Geef de muren bij voorkeur een neutrale tint. Gewoon wit is het beste. De woning ziet er dan ook ruimer uit. Vindt u wit ietwat saai, gebruik dan toch lichte kleuren, die goed bij de woning passen.


Schoon en opgeruimd

Is verven echt geen optie? Wees er dan in ieder geval zeker van dat uw muren er schoon uitzien. De woning zal daardoor meteen een frissere uitstraling krijgen en dat komt de verkoop uiteraard ten goede. Wanneer u toch van plan bent om spullen weg te gooien die in de woning staan dan kunt u dit het beste doen reeds voordat er mensen komen om de woning te bezichtigen. Daarbij kunt u alvast wat spullen inpakken die u meeneemt naar uw nieuw woning. Het is namelijk ook erg goed als de woning vrij is van rommel.

 

Speciale deals

Wanneer u in een gewilde woonwijk woont met weinig concurrentie zult u de woning wellicht nog wat sneller verkopen. Maar wanneer het een woning is in een minder gewilde wijk - met misschien ook nog eens veel concurrentie - dan zult u misschien een speciale deal moeten aanbieden. Soms zien we dan ook dat de verkoper een deel van de opknapkosten voor zijn rekening neemt of afsluitkosten betaalt.


Tags: woning sneller verkopen, hypotheek, huis
Artikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2013-01-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving