aanmeld knop
dot

Binnenhuisarchitect opleiding

huis.jpg
Om erkent binnenhuisarchitect te worden heb je een diploma nodig. Je mag jezelf namelijk pas binnenhuisarchitect noemen als je het masterdiploma behaald hebt. Je mag je dan inschrijven in het architectenregister. Het officiƫle diploma kunt u behalen via de opleiding.

Wat doet een binnenhuisarchitect?

Een binnenhuisarchitect weet alles over de geschiedenis van wonen, de indeling van ruimtes en het opmeten van meubels, het inrichten en vormgeven van aan wonen verwante zaken. Als binnenhuisarchitect bent bezig met stijlvolle inrichting en vormgeving, binnen verschillende interieurstijlen. U leert op schaal werken. U bepaald uw eigen sfeer en uw creativiteit is een rijkdom voor bedrijven of particulieren die een prachtige inrichting willen voor kantoor of huis. 


Op TV zijn verschillende programma's waar u binnenhuisarchitecten aan het werk ziet. Het kunnen ook interieurstylisten zijn. Ze kijken naar een ruimte en kunnen goed voor zich zien hoe ze die ruimte zouden kunnen aanpassen en veranderen, welke kleuren er goed tot hun recht zouden komen en welke sfeer de inrichting zou kunnen uitstralen. Aan de hand daarvan ondergaan volledige huizen, kamers, zolders en kantoren een indrukwekkende metamorfose. Tijdens de opleiding leert u enorm veel, onder andere ook ruimtes schetsmatig inrichten, werken met bepaalde programma's en werken met verschillende materialen zoals hout, steen, glas, metalen, enzovoorts. Welke stijl een kantoor of woonkamer uitstraalt, dat kan natuurlijk variëren van super-de-luxe tot eenvoudig. De binnenhuisarchitect weet van elke ruimte een unieke sfeervolle ruimte te maken.

 

Interieurontwerper of binnenhuisontwerper

Een interieurontwerper of binnenhuisontwerper heeft niet de titel architect maar houdt zich eveneens intensief bezig met het vormgeven van interieurs.  Door een cursus binnenhuisarchitectuur te volgen leert u ruimtes inrichten, gebruik van materialen. Afwerking van meubelen, bespanning muren, sfeerverlichting toepassen, hoe de ramen het beste tot hun recht komen, vloeren met verschillende materialen en welke sfeer deze ademen, enzovoorts. De cursus Binnenhuisarchitectuur, waar u geen speciale vooropleiding voor nodig heeft, kunt u afronden door het NHA instituuts-diploma Binnenhuisontwerper behalen.

 

Tuinarchitectuur

Een cursus binnenhuisarchitectuur wordt vaak gecombineerd met een cursus tuinarchitectuur. Dit is voordelig en toepasselijk. Om te werken in deze branche zijn beide cursussen aan te raden.

 


Tags: binnenhuisarchitect, cursus, opleiding, binnenhuisontwerper

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-01-18
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving