aanmeld knop
dot

Gedwongen je woning te verkopen? Laat het niet gebeuren!

dreamshuisfree_7628577.jpg
Veel gezinnen moeten hun hoofd boven water zien te houden in deze tijden van crisis. Alles wordt duurder en de hypotheek moet ook betaald worden. Als je de hypotheek niet meer betaald worden de problemen pas echt groot. Het huis zal uiteindelijk door de bank verkocht worden.

Zo'n verkoop ook wel executieverkoop genoemd is niet in het voordeel van de consument. Vaak wordt het huis ver onder de normale prijs verkocht. 

 

Wat is het gevolg als mijn huis slecht wordt verkocht?

Als je huis ver onder de marktwaarde verkocht gaat worden blijf je met een hogere restschuld achter. Dat is natuurlijk zonde van het geld want je bent dan nog jaren bezig om je schulden af te betalen.

 

Wat kan ik doen als ik financieel ten onder dreig te gaan?

  • Als je op een gegeven moment ziet dat je je rekeningen niet kan betalen neem dan direct contact op met je bank en geef aan dat het slecht gaat. Zij kunnen met je meedenken en misschien tot een oplossing komen.
  • Als je al zeker weet dat je het in de nabije toekomst niet gaat redden geef dan aan dat je zelf gaat proberen om je huis te verkopen. Je voorkomt hiermee dat het een executieverkoop gaat worden en dan krijg je wellicht nog een goede prijs voor je huis

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn huis op tijd verkoop?

Het wordt steeds lastiger om je huis te verkopen. Ik heb zelf in een vergelijkbare situatie gezeten. Het heeft geen zin om elke zaterdag open huis te gaan houden of de welbekende cake te gaan bakken. Om eruit te springen is vakmanschap vereist. Het boek Succesvol uw huis verkopen staat boordevol tips en kan u prima helpen om uw huis op tijd te verkopen.


Tags: Executieverkoop, hou kom ik onder gedwongen verkoop huis uit, zelf eerst huis verkopen, snel huis verkopen, gedwongen verkoop huis, gedwongen verkoop,
Artikel geschreven door: mervyn.
Publicatie datum: 2013-01-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving