aanmeld knop
dot

Leapfrogging, wat is dat?

bedrijf zakelijk.jpg
Leapfrogging uitgelegd. Ik kwam de term voor het eerst tegen toen ik een video bekeek van Eelco de Boer. De Boer verdient veel geld via internet en geeft seminars en cursussen en dergelijke, om aan anderen te leren hoe ze geld kunnen verdienen met Internet. Leapfrogging is van oorsprong echter een militaire strategie.

Leapfrogging wordt ook wel island hopping genoemd. Het betreft hier een militaire strategie om snel terrein te winnen op je vijanden. Deze strategie werd toegepast op de Japanners tijdens de tweede wereldoorlog, door de geallieerden. Door middel van deze techniek wist men snel terrein te winnen. De geallieerden deden iets onverwachts. Ze vielen eilanden die te zwaar bewapend waren, tegen de verwachting, niet aan. Ze richten zich juist op kleinere eilanden, waar de verdediging lang zo sterk niet was. Door de eilanden in te nemen had men wel een aantal eilanden bezet die strategisch een goede ligging hadden voor meerdere aanvallen vanuit een geheel onverwachtse hoek. De geallieerden konden namelijk via die weg voorkomend at de zwaar bewapende eilanden niet meer bevoorraad konden worden, waardoor de vijand snel verzwakte. Ze gebruikten hiervoor onderzeeërs en bommen.

 

Leapfrogging als strategie om geld te verdienen

Bij Leapfrogging maak je gebruik van meerder systemen om je inkomen te vergroten. Van oorsprong gaat het er bij Leapfroggen om, om snel terrein te winnen en je tegenstanders voor te blijven. Tegenwoordig gebruiken 'we' de term ook om geld te verdienen en terrein te winnen op je concurrenten. In elk geval wordt deze term gebruikt door Internet Marketeer Eelco de Boer, onder andere schrijver van het fantastische boek: Internet Marketing Geheimen Onthuld. Dit is overigens een absolute aanrader voor iedereen die serieus geld wil verdienen met internet. Het is een eye-opener en nog goed geschreven ook. Bevat honderden tips waarvan je ogen open gaan.

 

Island Hopping en Leapfrogging betekenen hetzelfde. In beginsel was het een militaire strategie waarmee in de tweede wereldoorlog snel terrein werd gewonnen op de Japanners. Deze methode wordt nog steeds toegepast, maar ook om (online) geld te verdienen wordt de term Leapfrogging gebruikt. Op internet (maar ook in het gewone leven) wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van:

  • Cash Leapfroggen
  • Assets Leapfroggen (bestaande website waarmee je geld genereert, bijvoorbeeld door verkopen van PayPro) Omdat er bezoekers komen, heb je er verder geen omkijken naar. Fora zijn hiervoor bijvoorbeeld geschikt.
  • Business Leapfrogging

Men richt zich bijvoorbeeld niet op de verzadigde markt, hoe aantrekkelijk bepaalde niche ook kunnen zijn, maar men richt zich op andere, onverwachtse zaken. Omdat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, kan je door middel van slimme strategieën toch komen waar je zijn wilt, en meer verkopen/verdienen dan je concurrenten.

 

Leapfroggen als internet marketing strategie

Ik vind het wel grappig dat de term nieuw leven is ingeblazen, om geld te verdienen. Voor de geallieerden bood de strategie grote voordelen. Ze hoefden minder energie te steken in eilanden die zwaar bewapend waren om op korte termijn te veroveren. Zo is het ook met markten waar veel concurrentie is. Je best doen om er bovenuit te komen, is een lange weg. Door nieuwe wegen te bewandelen en onverwachtse dingen te doen, kan je ook zakelijk je voordeel doen.


Tags: Leapfrogging, leapfroggen, island hopping, karel geenen
Bronnen: wikipedia, Video Eelco de Boer
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-01-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving