aanmeld knop
dot

Zonder makelaar je huis verkopen!

samenwerking.jpg
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Geen dure makelaarskosten betalen voor het verkopen van je huis. Plaats gewoon een advertentie op marktplaats voor 25 euro en je hebt een veel groter bereik dan het kantoor in jouw stad of dorp.

Zelf je huis verkopen is natuurlijk best spannend echter is het wel de moeite waard. Makelaars rekenen een bepaald percentage aan courtage.

 

Wat is courtage?

De letterlijke betekenis van courtage is: Een beloning van een tussenpersoon of adviseur(in dit geval de makelaar) ontvangt na verkoop van een product (in dit geval jouw woning).

 

Welk percentage courtage wordt er in rekening gebracht?

Het is per makelaar verschillend welk percentage zij in rekening brengen. Dit kan oplopen tot zo'n 2,5% van de verkoopsom van de woning. Als de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning € 200.000,00 is dan hebben we het dus over € 5.000,00 euro. Dat is natuurlijk zonde van het geld!

 

Kan ik nog onder de courtagekosten uitkomen als mijn huis door de makelaar is verkocht?

Sinds 2006 moet de makelaar aan kunnen tonen dat hij ervoor heeft gezorgd dat jouw huis is verkocht. Als je bezichtigingen hebt gehad waarbij de makelaar is betrokken kan de makelaar dit makkelijk aantonen en ben je dus de courtage verschuldigd.
Het is dus heel lastig om onder deze kosten uit te komen. Er kan discussie ontstaan waardoor je waarschijnlijk een rechtszaak krijgt. Als particulier zal je die waarschijnlijk verliezen en ben je de courtage alsnog verschuldigd.

 

Zijn er nog handige tips voor het verkopen van mijn huis?

  • Zoals eerder in dit artikel omschreven is het plaatsen van een advertentie op marktplaats de goedkoopste manier om een grote groep potentiële kopers te benaderen.
  • Wat absoluut aan te bevelen is het boek Succesvol uw huis verkopen aan te schaffen. Dit boek staat boordevol handige tips die je helpen met het vergroten van je verkoopkansen. Je hebt slechts 1 koper nodig!

Het boek Succesvol uw huis verkopen is een prima handleiding om snel uw huis te verkopen.

 

Huis verkopen gouden tips


Tags: Zelf je huis verkopen, zonder makelaar huis verkopen, zonder courtage je huis verkopen, huis op marktplaats verkopen, succesvol je huis verkopen
Artikel geschreven door: mervyn.
Publicatie datum: 2013-01-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving