aanmeld knop
dot

Tips voor het schrijven van artikelen

logo-tekst.jpeg
Artikelen schrijven, hoe pak je dat aan? Voordat je een artikel kunt schrijven moet je een onderwerp hebben. Dat kan van alles zijn. Over een boek wat je gelezen hebt, over sport, recepten, je eigen ervaring in het leven, over een dier, over een product. De mogelijkheden en onderwerpen voor artikelen, zijn eindeloos.

Artikelen schrijven is een leuke bezigheid en je kunt er wat mee bijverdienen. Bij ons is het verdienmodel door middel van het verkopen van producten. Dit kan je doen door je (gratis) in te schrijven bij affiliate netwerken. Daar kan je kiezen uit de producten die je verkopen wilt. Je ontvangt over elke verkoop een commissie.  Die verdiensten zijn 100% voor jou. Als je dit een beetje handig aanpakt en heel veel artikelen schrijft, verdien je al snel een paar honderd euro per maand. Schrijf echter altijd goede artikelen, plaats ze op onze site of op een weblog. Er is bij ons 1 externe link per artikel toegestaan. Je mag onderaan je artikel ook nog 3 interne links naar artikelen op onze site plaatsen, als deze artikelen een relatie hebben met elkaar. Dat kunnen dus je eigen artikelen zijn.

 

Wanneer worden artikelen bij ons afgewezen?

Vaak komt het voor dat mensen een soort van artikeltje op onze site aanbieden, maar de inhoud van het artikel is dan eigenlijk niks anders dan een soort in elkaar gezet reclameverhaaltje. Dat soort teksten plaatsen we niet. Je kunt teksten waarmee je een product, dienst of bedrijf wilt promoten, het beste op Marktplaats plaatsen. Artikelwebsite.nl plaatst alleen echte artikelen. Teksten met inhoud dus. Als je artikel op een opstel lijkt, dan zit je goed. Hou minimaal 700 woorden per artikel aan. We houden van lange interessante artikelen, en niet te kort in elk geval. Een artikel mag wel over een product, dienst of bedrijf gaan, maar het moet dan leerzame en objectieve informatie bevatten. Artikelen die producten de hemel in prijzen terwijl dit niet onderbouwd wordt met aantoonbare bewijzen, plaatsen we niet. Hou het dus zo neutraal en objectief mogelijk. Verkoop geen dromen, maar feiten.

 

Goed artikel schrijven

Om een goed artikel te schrijven heb je om te beginnen een aantal dingen nodig:

 • Een onderwerp.
 • Informatie of kennis over dat onderwerp (alleen artikelen die zinvolle informatie voor lezers bevatten, en leerzaam, zoals een opstel bijvoorbeeld).
 • Plaats alleen artikelen die je zelf geschreven hebt. Kopieën van artikelen van anderen, of artikelen die al eerder gepubliceerd werden op internet, kunnen niet geplaatst worden).
 • 1 externe link per artikel toegestaan.
 • Kies geen onderwerpen waar al vaak over geschreven is.
 • Schrijf geen verkoopverhalen, maar leerzame inhoud.
 • Probeer vragen van mensen in je artikelen te beantwoorden.
 • Gebruik opmaak en plaats dus ook tussen-koppen.

Een onderwerp vinden is eigenlijk niet zo moeilijk. Alles kan een onderwerp zijn. Het is handig als je een onderwerp kiest waar je iets vanaf weet, of waar je interesse in hebt.  Bijvoorbeeld over je hobby of over een product of over je werk of over iets wat je verkopen wilt. Hou het echter informatief. Als je artikel op een opstel lijkt, dan zit je goed.

 

Over onze site, waar moet een artikel aan voldoen?

Omdat je op onze site gebruik mag maken van affiliatelinks, is het absoluut niet toegestaan om verkoopverhalen te schrijven. Het is begrijpelijk dat wanneer je iets verkopen wilt, je er een mooi verkooppraatje aan vast wilt koppelen, maar dat kan je beter op Marktplaats doen. Op onze site wordt verwacht dat je zo objectief mogelijk je verhaal doet als je over een product of dienst schrijft, en dat je dus vooral informatie verstrekt, uitleg geeft, en dat je de tekst eventueel ondersteunt met het noemen van resultaten van onderzoeken.

 • Schrijf artikelen zoals je een opstel over een bepaald onderwerp zou schrijven. Geef dus leerzame informatie over je onderwerp.
 • Ongeveer 500 woorden (of meer) per artikel is gewenst.
 • De inleiding is belangrijk, zorg dat daarin meteen aan je lezers duidelijk wordt maakt waar je artikel in grote lijnen over gaat.
 • Als je over producten schrijft, hou het dan neutraal. Geef informatie over het product, geen verkoopverhalen. Geen reclame verhalen, want die keuren we af.
 • As je beweert dat een product bewezen werkzaam is, of dat uit onderzoek is gebleken dat het werkt, onderbouw dit dan met gegevens over het onderzoek waar je naar verwijst.
 • Kopieer geen artikelen van anderen, wij controleren alle tekst op originaliteit met Copyscape.
 • Verdeel je artikel in alinea's met (tussen)titels erboven. Gebruik voor tussentitels boven alinea's .'Tussenkop (14)'  zie opmaak in je account bij artikel plaatsen (in het balkje bovenaan waar je artikeltjes plaatst).
 • Zet je tekst niet in cursief
 • Gebruik alleen hoofdletters aan het begin van zinnen of voor namen, maar niet om teksten te benadrukken. Dus niet zo: DIT MOET JE LEZEN!
 • Raad overigens niemand aan iets te lezen of te klikken of te proberen, mensen kunnen het zelf beoordelen.
 • Maak van artikelen echte artikelen, geen blogteksten, dus vermijd zinnen als 'Vandaag ga ik je vertellen hoe je planten moet verzorgen...'of  'Ik was van de week bij de bakker en toen dacht ik laat ik eens een artikeltje schrijven over brood.' Maak er eerder zoiets van: Hoe moet je kamerplanten verzorgen? of: Hoe bak je brood?
 • Maak de titel niet te lang, maar kies een titel die mensen nieuwsgierig kan maken. Vermijd dus titels die al vaak op internet gebruikt zijn. Dus geen 'Snel geld verdienen met je website' of 'snel afvallen!'' Mensen hebben dat soort titels al een miljoen keer gezien en klikken er niet meer op. Probeer een originele, niet te lange titel te bedenken, die precies omvat waar je artikel over gaat. Te lange titels worden door ons ingekort. Artikelen met titels die weinig origineel zijn kunnen om die reden worden afgekeurd. Dit komt relatief vaak voor.
 • Schrijf duidelijk, en probeer vragen die mensen over je onderwerp zouden kunnen hebben te beantwoorden in je artikelen.
 • Voorkom artikelen die op oproepjes, op advertenties of op reclame lijken. Dat is niet de bedoeling en dergelijke 'artikelen' plaatsen we niet.
 • Plaats alleen gerelateerde links in je artikelen.  Dus in een artikel over over 'honden' (bijvoorbeeld) kan je wel een link plaatsen naar artikelen over hondenverzorging, dierenarts, et cetera, maar niet over fietsen. Er moet dus altijd een relatie zijn tussen een artikel en een link.
 • Plaats geen links naar anderstalige websites of producten in een andere taal. Helaas reageren zoekmachines daar negatief op en zien het vaak als linkspam.
 • Als je een product wilt verkopen, besef dan dat je niet de enige bent. Hoe ga je zorgen dat jouw artikel opvalt tussen de andere artikelen over hetzelfde onderwerp? 100 x artikelen over hetzelfde onderwerp zullen we niet snel plaatsen, tenzij je artikel heel erg goed geschreven is en een originele titel heeft, en echt iets nieuws toevoegt aan de website.
 • Kortom: een artikel moet een artikel zijn, geen verkoopverhaal.
 • 1 link per artikel is toegestaan.

Links plaatsen

Plaats links altijd via 'openen in nieuw venster' zie keuze in de opmaak. Een link plaats je door de tekst die je wilt linken eerst op te schrijven in de opmaak van je artikel, dan de tekst die je linken wilt te selecteren en dan de link via de opmaak erin plakken. Als je dat niet lukt zet je de link gewoon in je tekst en dan plaatsen wij hem voor je in de tekst.

 

Geld verdienen met je artikelen, hoe dan?

Geld verdienen met je artikelen kan je bij artikelwebsite.nl via affiliatelinks. Affiliate is verkopen via producten en commissies over de verkopen. Producten waar je informatie over verstrekt, via:

 • Affilinet
 • Zanox
 • Bol.com
 • Daisycon
 • Clickbank

Je ontvangt dan een percentage van de verkoopprijs en dat percentage is 100% voor jou. Als je een artikel schrijft over een product met affiliatelink, moet het een artikel zijn wat informatie geeft over het product, geen reclame. Wil je dus een affiliatelink plaatsen naar een kledingzaak (bijvoorbeeld), schrijf dan wat je er zoal kan kopen, wat de voor en nadelen van de winkel zijn, en/of wat je van de webshop vindt. Probeer het informatief en neutraal te houden.

 

Een (1) link per artikel is sowieso toegestaan. Zorg wel dat je artikel informatieve inhoud bevat en dat het artikel goed geschreven is. Het artikel moet altijd informatief zijn, behalve in de categorie mijn eigen verhaal. Daar kan je gewoon over dingen uit je dagelijks leven schrijven, of zelfs een verhaal of gedicht plaatsen.

 

Wanneer krijgt je artikelen meer bezoekers?

Het is nooit precies te voorspellen welke artikelen veel bezoekers zullen gaan krijgen, maar een aantal dingen hebben meestal een positieve invloed op het bezoekersaantal:

 • Content is King! Dat gezegde heb je misschien wel eens gehoord, het betekent kortweg dat goed geschreven artikelen, die iets nieuws te melden hebben, kunnen rekenen op meer bezoekers dan slecht geschreven artikelen over een uitgekauwd onderwerp. Kwaliteit bewijst zichzelf. Naar goede artikelen zullen mensen een link plaatsen, of ze zullen er een Tweet naar plaatsen, of het zal via Google Plus of Facebook gelinkt worden, enzovoorts.
 • Onderwerpen die in het nieuws zijn krijgen vaak veel bezoekers, maar het nadeel is dat er minder bezoekers komen zodra het onderwerp geen nieuws meer is
 • Populaire onderwerpen zoals trends krijgen vaker bezoekers
 • Artikelen met unieke titels, in plaats van duizend in een dozijn titels. Zo is er misschien wel al een miljoen keer een titel op internet gekozen als ´Snel geld verdienen,´ of ´Online geld verdienen. ´Of: 'Snel afvallen!' enzovoorts. Dergelijke titels trekken geen bezoekers meer want er zijn al te veel artikelen met die titels op internet.
 • Zorg dat je artikel mensen boeit, geef antwoorden op vragen die bezoekers mogelijk over het onderwerp van je artikel hebben, en maak er een mooi artikel van
 • Zorg dat je artikel op een Opstel lijkt, dan zit je goed

Opbouw artikel

De opbouw van je artikel kan je vrij eenvoudig aanpakken. Als je het nog moeilijk vindt om artikelen te schrijven kan je ervoor kiezen om een vraag te stellen (bij wijze van titel) en deze vraag in je artikel te beantwoorden. In de loop van het artikel kan misschien je meerdere nog vragen stellen als tussenkopjes/tussentitels. Vragen die je vervolgens ook weer beantwoorden gaat in je artikel. Je kan daardoor heel eenvoudig een artikel opbouwen en je artikel hoeft niet langer dan minimaal 500 woorden (of langer) te zijn. 500 Woorden of meer zien we het liefst, minder dan 450 is mogelijk een reden om het artikel te weigeren.

 • Titel: kies een titel waaruit duidelijk blijkt waar je artikel over gaat. Bijvoorbeeld: Kunststof kozijnen, wat kost het?
 • Inleiding (in de inleiding schrijf je in het kort waar het artikel over gaat). Bijvoorbeeld: Steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen hoeven niet vaak geschilderd te worden en zien er mooi uit. Maar wat kosten dergelijke kozijnen eigenlijk?
 • Artikel inhoud: je kunt in het artikel meer informatie geven over je onderwerp. Kies regelmatig voor een witregel zodat het artikel wat lucht krijgt. Zet koppen (Tussenkop 14) tussen de alinea’s waarin kernwoorden voorkomen, dat zorgt voor meer bezoekers. De kopjes kunnen ook vragen zijn die je in het artikel beantwoordt, voorbeeld van tussenkopjes in het eerder genoemde voorbeeld: Waarom geen hardhout? Of: Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?
 • Als je artikel klaar is, controleer dan of er spel of tikfouten in zitten. Links bovenaan de opmaak pagina op onze website, zit het icoontje Toggle Spell Checker. Dat is heel handig om de spelling te controleren.
 • Plaats onderaan je artikel enkele tags in het daarvoor bestemde vakje. Tags zijn zoekwoorden/keywoorden/kernwoorden waar het artikel over gaat, bijvoorbeeld in het voorbeeld van een artikel over kunststof kozijnen: kunststof kozijnen, aluminium, hardhout kozijn
 • Plaats je artikel. Bewaar altijd een kopie van je artikel op je computer, voor het geval er iets misgaat tijdens het plaatsen.
 • Niet elk artikel wordt goedgekeurd. Als je bij je account aangevinkt hebt dat je artikelen retour wilt ontvangen als ze worden afgekeurd, worden afgekeurde artikelen teruggestuurd naar het e-mailadres wat je hebt opgegeven

Wanneer wordt een artikel afgekeurd?

Meestal omdat er iets niet in orde is. Bijvoorbeeld:

 • Te kort. Minder dan 4050 woorden is meestal te kort (500 woorden of meer is een mooi aantal woorden).
 • Als de inhoud is gekopieerd van een andere website, of het artikel al ergens door jou op internet is gepubliceerd. We plaatsen namelijk geen artikelen die al online staan, of die van een andere website of van een andere auteur gestolen zijn. Dat mag nou eenmaal niet.
 • Het artikel is inhoudelijk meer een reclameboodschap dan een informatief geheel? Dan plaatsen we je artikel niet.
 • Onderwerpen die niet gewaardeerd worden, zoals porno, gokken, wedden, 18+, klikprogramma's, enzovoorts, worden afgekeurd.
 • Dubbele onderwerpen kunnen worden afgekeurd als er al genoeg over geschreven is en het geen nieuwe invalshoeken meer biedt. Schrijf dus liever niet over producten waar al veel over geschreven is op onze website.
 • Als je artikel onrealistische beloftes doet, zoals: 'hierna heb je voorgoed je mooie jonge slanke lichaam terug..' of  'afvallen was nog nooit zo makkelijk..' en dat soort onzin beloftes, dat is niet de realiteit en dus wordt dat teveel reclame naar onze smaak.
 • Soms wordt een artikel afgekeurd als er een product in wordt gepromoot wat gericht is op oneerlijke manieren om bijvoorbeeld artikelen te maken of andere ondoorzichtige softwareprogramma's. Als het voor ons niet goed voelt, zullen we een artikel ook afkeuren.
 • Het promoten van dingen die (mogelijk) slecht voor de gezondheid zijn, worden afgekeurd.
 • Artikelen die politiek, religie of andere overtuigingen niet neutraal beschrijven, plaatsen we niet. We zijn geen forum en hebben eigenlijk geen interesse in onderwerpen die heftige discussies uitlokken
 • Als een artikel erg slecht geschreven is en het ook geen aanvulling voor de website is.
 • Als je in het artikel dingen beweert die niet waar zijn. Verkoop geen dromen, maar blijf altijd eerlijk
 • Redenen die minder frequent voorkomen zullen per bericht worden toegelicht.

Worden er veel artikelen afgekeurd?

Ongeveer 50% van de artikelen worden afgekeurd. Dit komt omdat alle begin moeilijk is. Het betreft dus meestal artikelen van nieuwe leden die nog even aan de regels moeten wennen. Als artikelen niet goed genoeg geschreven zijn of te kort zijn, kunnen door de redactie nog wel eens worden aangevuld met wat extra tekst om ze toch door te laten. De fouten halen we er dan uit. Dit aanvullen dient als voorbeeld. Je kunt dan zelf bepalen of je de aanvulling laat staan of deze vervangt voor een nieuw stukje eigen tekst. Alle artikelen worden gekeurd voordat ze geplaatst worden, en ook wijzigingen en reacties worden gekeurd. Het liefst zien we artikelen die informatie geven over een onderwerp of product, en met een unieke titel in plaats van een titel die al honderden keren op internet gebruikt wordt, zoals: Online geld verdienen, snel afvallen, enzovoorts. Daar is niets unieks aan en dat zal je ook weinig of geen bezoekers opleveren. Wees dus origineel, of probeer origineel te zijn. Maar het allerbelangrijkste: wees eerlijk over producten, of hou het neutraal. Verkoopverhalen plaatsen we niet, maar een informatief artikel over een product, of een boeiende recensie, plaatsen we wel.

 

Waarom worden erg lange titels ingekort?

Erg lange titels maken het voor zoekmachines onduidelijk waar een artikel over gaat. Kort en krachtig, en origineel, daar houden zoekmachines van

 

Gouden tip

Het internet staat vol tekst, en als jouw artikel een herhaling is van dingen waar al honderden keren of vaker over geschreven is, dan maak je weinig kans om op te vallen. Zulke artikelen krijgen misschien 20 bezoekers per jaar en zijn dus zinloze bladvulling op onze site. Probeer dus over onderwerpen te schrijven waar nog niet zo vaak over geschreven is. Probeer een beetje uniek te zijn. Als je over onderwerpen wilt schrijven waar al heel vaak over geschreven is, kies dan eens een geheel andere invalshoek dan anderen doen.


Tags: artikel, artikelen schrijven, tips, artikels
Artikel geschreven door: admin.
Publicatie datum: 2013-01-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

Merel - 2014-07-21 15:44:10  
Nu heb ik me ingeschreven bij Affilinet en de goedkeuring is er, hoe nu verder? Groet, MerelReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving