aanmeld knop
dot

Nationale IQ test 2013, weer gewonnen door een vrouw

hersens.jpg
De Nationale IQ test werd ook in 2013 weer eens gewonnen door een vrouw, Regina Loos-van Boxmeer scoorde op de test hoog, met een IQ van 142. Deze score valt onder hoog tot zeer hoogbegaafd. Van de bekende Nederlanders kwam regisseur Eddy Terstall met een IQ van 125 als intelligentste uit de bus. Zijn IQ van 125 valt onder meer tot hoogbegaafd.

Winnares Regina wie?

Haar achternaam is in de pers de eerste uren na de uitzending niet te vinden, maar de winnares van de Nationale IQ test 2013 heet dus Reggy Loos-van Boxmeer. Vrouwen doen het opvallend goed op de Nationale IQ testen. In 2012 werd Dolores Leeuwin met een IQ van 159 de onbetwiste winnaar. Op de Nationale IQ test 2013 scoorden BN'ers Margriet Eshuis (zangeres) en Abdel Kader Benali (auteur) in 2013 niet zo geweldig. Maar zij scoorden met 104 en 106 toch nog allebei boven het algemeen aangenomen wereldwijd gemiddelde IQ van 100. Thuis vulden 125.000 mensen de test online in, en het IQ van deze mensen was gemiddeld 110. Juich niet te vroeg. Mensen die thuis een IQ test invullen hebben het voordeel dat ze fanatiek met elkaar kunnen overleggen. Ook kunnen ze via internet antwoorden op vragen opzoeken, dus representatief voor het IQ van de gemiddelde (over het algemeen niet zo slimme) Nederlander is dit gemiddelde vermoedelijk niet.

 

Eddy Terstall, hoogte score BN 'ers

Met een IQ van 125 deed regisseur Eddy Terstall het 't beste onder de BN'ers. Net als winnares Reggy Loos-van Boxmeer ontving hij een bokaal. Eddy Terstall studeerde sociologie en politicologie, maar koos voor een carrière als filmregisseur.

 

Hoogste IQ Nationale IQ test 2013

Hoogste IQ van alle deelnemers: Reggy Loos-van Boxmeer IQ 142 - Hoog tot zeer hoogbegaafd

Hoogste IQ van alle BN'ers: Eddy Terstall IQ 125 - Begaafd tot hoogbegaafd

 

Hoogste IQ ooit

  • Hoogste IQ ooit gemeten bij de Nationale IQ test: Dolores Leeuwin (IQ 159) - Genie

Laagste IQ OOIT

  • Laagste IQ ooit gemeten bij de Nationale IQ test: ...

The battle of the generations

Om het ietwat saaie sfeertje van een test te doorbreken, koppelt men elk jaar een battle thema aan de IQ test. In 2013 was dat the battle of the generations. De ouderen (60+) scoorden het laagste gemiddelde. Verstand komt met de jaren, wijsheid ook, maar bij IQ testen speelt ook snelheid een rol. Voeg daarbij slechte ogen en oren, en je krijgt wat je hebt. Een gemiddeld IQ van 95.

  • Twintigers: gemiddeld IQ 117
  • Dertigers: gemiddeld IQ 120
  • Veertigers: gemiddeld IQ (volgt)
  • Vijftigers: gemiddeld IQ (volgt)
  • Zestigers: gemiddeld IQ 95

Presentatie

Valerio Zeno en Patrick Lodiers presenteerden de Nationale IQ test.
Ik heb altijd al willen weten wat het IQ van Valerio is, maar daar werd helaas niks over gezegd, daarom hou ik het op een IQ-tje van 103, net even lager dan Margreet Eshuijs. Waarom? Omdat hij zich in hun programma Proefkonijnen kapot lachte toen zijn collega Dennis van een muur af lazerde toen deze met stofzuigernappen aan de muur omhoog probeerde te klimmen. Grappig was het wel, dat moet ik toegeven, maar niet slim natuurlijk.


Tags: Nationale IQ test 2013, hoogste iq, Loos-van Boxmeer, Eddy Terstall, hoogbegaafd, Dolores Leeuwin
Bronnen: Nationale IQ test, zootje kranten
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-01-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

SammyJo - 2013-02-04 17:50:45  
Haha, dankje Reggy. Ik heb het snel in het artikel gezet. Dat zal die mannen leren, haha. Groetjes. En nog gefeliciteerd. :)Reageer
gast - 2013-02-04 14:06:48  
Leuk artikel Sammy, en ter aanvulling: mijn roepnaam is Reggy Loos-van Boxmeer.Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving