aanmeld knop
dot

Content schrijven voor uw website. Tips!

Internet.jpg
Veel webmasters vinden het lastig om goede teksten voor hun website te schrijven. Dit is vaak een kwestie van gebrek aan ervaring. Met veel dingen is het zo dat je gewoon beginnen moet en er tijd voor moet uittrekken om je er in te bekwamen. We hebben allemaal ooit leren fietsen en zwemmen. We konden het niet meteen, maar oefening baart spoedig kunst. Met het schrijven van tekst voor een website is het niet anders.
GamesGames

Als u een website heeft is het belangrijk dat u er tekst opzet. Via de tekst wordt uw website gevonden op internet. Tekst in combinatie met foto´s of plaatjes, maken de website ook aantrekkelijk om te bekijken, te lezen, en misschien zelfs interessant genoeg voor anderen om er een link naartoe te plaatsen. Als u teksten wilt schrijven voor een artikelwebsite om wat bij te verdienen met artikelen en artikelmarketing, meld u zich dan hier aan: artikelwebsite

 

Content schrijven, wat is belangrijk?

Een paar dingen zijn bij het schrijven van content, belangrijk:

 • De tekst mag niet overgenomen zijn van andere websites. Ook niet letterlijk overgenomen uit boeken of kranten. Het komt erop neer dat de tekst uniek moet zijn. U mag natuurlijk wel teksten van anderen als bron gebruiken, mits u de bron onderaan uw teksten vermeldt.
 • De tekst moet goed in elkaar zitten en prettig leesbaar zijn.
 • De tekst moet relevante informatie bevatten.
 • De spelling moet er netjes uitzien.
 • Maak gebruik van tussenkoppen waarin keywoorden staan, dat maakt dat uw artikelen sneller gevonden zullen worden door zoekmachines
 • De tekst moet niet te lang zijn, niet te saai, maar ook niet te kort. Ongeveer 300 tot 400 woorden per pagina is  meer dan genoeg.

Waar vindt u tekst voor uw website?

Als u zelf geen tijd heeft om tekst voor uw website te schrijven, en u bent bereid te betalen voor unieke tekst, dan kunt u natuurlijk altijd wel een tekstschrijver vinden die originele content voor uw website kan schrijven. Dat is echter over het algemeen niet goedkoop. Er zijn dus een aantal mogelijkheden:

 • U kunt in uw naaste omgeving eens kijken of er iemand is met een vlotte pen. Vraag in dat geval om advies of schrijf de teksten samen.
 • U kunt de teksten zelf schrijven. (Aanrader: cursus journalistiek)

Zelf schrijven van tekst

Om zelf inhoud voor uw website te schrijven, kunt u een stappenplan volgen en rekening houden met een aantal zaken:

 • Zet op papier op welke pagina u welke inhoud wilt schrijven. Dit houdt uw website overzichtelijk.
 • Zorg voor duidelijke navigatie op uw website, bijvoorbeeld via tabbladen.
 • Vat de informatie, die absoluut op de pagina’s moet, eerst in het kort samen.
 • Lees verwante pagina’s op andere websites, om een indruk te krijgen wat werkt en wat niet werkt.
 • Hou de teksten kort en bondig. Maar ook weer niet te kort.
 • Vermijdt bewegende plaatjes en drukke flash-banners, tenzij het echt nodig is of als een meerwaarde heeft voor uw website.

Als u het moeilijk vindt om tekst te bedenken, kunt u op een paar manieren te werk gaan. Om uw tekst langer te maken kunt u vragen stellen die u vervolgens zelf beantwoordt. Voorbeeld: stel u heeft een website over loodgieterswerkzaamheden. U kunt tekst schrijven door vragen te bedenken die uw klanten zouden kunnen willen stellen. Bijvoorbeeld:

 • Zijn wij dag en nacht bereikbaar?
 • Wat is ons tarief bij reparaties?
 • Hanteren wij voorrijkosten?
 • Enzovoorts.

Door vragen te stellen die u vervolgens beantwoordt, kunt u vanzelf meer tekst schrijven.

 

Het belang van tussenkopjes

U ziet dat er in dit artikel alinea's geschreven worden, en dat er tussenkopjes gebruikt worden. Dat leest prettig en het maakt de artikelen aantrekkelijker om naar te kijken.

 • Plaats korte stukjes tekst met tussentitels, en ook witregels tussen alinea’s. Het geeft rust aan de ogen van de lezer.
 • Gebruik een goed leesbaar lettertype en geen drukke letters of cursief (tenzij het een speciale reden heeft).
 • Als u veel tekst geschreven heeft, kijk dan wat u eventueel schrappen kunt of wat juist aangevuld moet worden. Te veel tekst op een pagina kan gaan vervelen. Gebruik ook liever geen te kleine letters, 12 pnt of 14 pnt werkt vaak het beste. De tussentitels een maatje groter.
 • Denkt u dat u klaar bent met de teksten? Laat ze dan aan mensen in uw omgeving lezen en vraag hen om in de kantlijn te schrijven wat ze duidelijke informatie vinden en welke informatie juist vragen oproept of welke tekst onvolledig is.
 • Breng aan de hand van de opmerkingen van anderen, correcties aan in de tekst.

Foto's op uw website

Plaats ook beeldmateriaal op uw website, niet te veel en niet te weinig. U moet het zo zien: mensen blijven graag op een site waar iets te lezen of te leren valt. We bezoeken een website zolang er iets te doen is, of als er iets te lezen is wat ons boeit of iets te zien is of te horen wat ons aanspreekt. Ook zijn mensen op internet vrijwel altijd op zoek naar informatie, naar diensten of producten. Zorg dus dat u geeft wat men zoekt. Wees duidelijk in uw boodschap en zorg dat u goed bereikbaar bent als u wilt dat mensen contact met u opnemen. Foto's of plaatjes zijn een extra toevoeging aan de tekst.


Tags: artikelen schrijven, content schrijven, website teksten, tekstschrijven
ComputerComputerArtikel geschreven door: admin.
Publicatie datum: 2013-01-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving