aanmeld knop
dot

Bijen in Zuid-China uitgestorven. Nu de mens nog

Bijen.jpg
In Zuid China is de honingbij uitgestorven wegens het gebruik van pesticiden. Pesticiden, met name Neonicotinoiden, gaan in het DNA van de plant zitten. Je krijgt het er nooit meer uit en bijen en andere insecten, zoals vlinders en waterdiertjes, creperen er in grote getale aan.
DierDier

Neonicotinoiden worden ook in Nederland rijkelijk gebruikt voor het bestrijden van insecten. Ondanks vele waarschuwingen vindt minister Bleker (CDA) het nog steeds geen reden om daar een verbod op te leggen.  Blijkbaar willen de christenen van het CDA de schepping niet redden. Er is namelijk veel geld, heel veel geld gemoeid met het gebruik van onder andere Neonicotinoiden. Giganten als Bayer willen gewoon doorgaan, met het produceren van de zenuwgiffen, het verkoopt zo goed. Maar nog even en alle insecten zijn dood, dan hebben we ook de giffen van Bayer niet meer nodig en dan kunnen ze eindelijk failliet gaan.

 

Zuid China, de honingbij is daar al uitgestorven

In Zuid China is de honingbij al helemaal verdwenen. Voor altijd. Giffen zitten te diep geworteld in de natuur, waardoor bijen er niet meer kunnen leven. Zodra de fruitbomen in bloei staan worden deze dus niet meer bestoven door de honingbij. Daar heeft men in Zuid China een noodoplossing voor gevonden. Bestuiving door mensenhanden. Ontelbare kinderen moeten de bomen in boomgaarden voortaan inklimmen en met kwastjes gemaakt van veren, bloem voor bloem stuifmeel overbrengen. Geen bijen meer, wel bestuiving, toch nog fruit... Een ideale wereld? We zullen het nog eens aan Bleker, onze minister van landbouw van het CDA moeten vragen. Die is verantwoordelijk voor het toegestane gebruik van dezelfde dodelijke pesticiden in Nederland. In China heeft men het met appelbomen reeds opgegeven. Het met de hand bestuiven blijkt te arbeidsintensief. Niet te doen. Bijen zijn van onschatbare waarde voor onze planeet. Ze zorgen er al eeuwenlang voor dat er voedsel op aarde is.

 

Nederlandse bijen

Jaarlijks sterven er in Nederland 25 tot 30% van de bijenvolken. Dit is ongekend hoog. Verzwakt door pesticiden zijn bijen extra kwetsbaar voor ziektes en mijten. Bijenstichtingen en politieke partijen die wel om de natuur geven, pleiten al jaren voor een verbod op het gebruik van Neonicotinoiden. Maar meneer Bleker is onwrikbaar. God mag weten waarom. Daarom moeten we het CDA maar verantwoordelijk houden voor het feit dat 50% van alle wilde bijen in Nederland nu op uitsterven staat.

 

 

Als bijen uitsterven, wat voor gevolgen heeft het?

Als de bijen uitsterven (wat wereldwijd gaande is door het gebruik van pesticiden die (ook)  op planten zitten in gewone tuincentra) zijn de gevolgen daarvan voor alle leven op aarde gigantisch. Bijen zorgen voor het overgrote deel (83%) voor bestuiving van miljarden planten. Zonder bijen sterven die planten binnen enkele jaren uit. Er zal geen fruit meer zijn, geen groentes, ontelbare plantensoorten zullen verdwijnen. Dieren die afhankelijk zijn van die planten, zullen ook uitsterven. Hongersnood bij mensen zal toenemen en de mens zal er alles aan doen om met kwastjes stuifmeel in bomen te klimmen. Maar ja, u begrijpt natuurlijk wel dat het niet haalbaar is om een ultieme ongekende milieuramp te voorkomen.

 

Houdt de mens dan nooit op?

De mens zal als soort wel ophouden te bestaan, daar maak ik me persoonlijk niet zoveel zorgen om. Mensen bestaan pas zeer kort op aarde, en ze gedragen zich zoals een parasiet zich gedraagt. Parasieten gebruiken een lichaam als gastheer, gebruiken hem zo mogelijk helemaal op en gaan er dan zelf mee ten onder. Dat moet ook ons lukken. Nietwaar meneer Bleker? Nog even door-bij-ten.

 

Bijensterfte

Bijen sterven door verschillende oorzaken. De belangrijkste redenen zijn:

  • te giftige pesticiden die in de plant worden opgenomen waardoor stuifmeel voor de bij als een zenuwgif werkt. De zogenaamde Neonicotoiden. Het spreekt voor zich dat deze afschuwelijke giffen ook in uw groenten en fruit zitten. Daardoor wordt weer een verband gelegd tussen deze giffen in uw eten en het opvallend aantal toegenomen adhd, add, stoornissen autistisch spectrum patiënten, enzovoorts.
  • Honger, door gebrek aan variatie drachtplanten die natuurlijk voedsel voor o.a. bijen en vlinders bevatten. Deze planten groeien in Nederland nauwelijks nog in het wild, omdat mensen alles omzetten in graslanden zonder bloemen, asfalt en bestrating in tuinen en op wegen en stoepen. Geschikte gemengde onbespoten zaden van drachtplanten waarmee u bijen kracht geeft zijn te koop bij: Bijenlint (aanrader!)
  • Parasieten zoals mijten, die de verzwakte bij nog verder verzwakken en waardoor de bij nog sneller doodgaat aan de genoemde pesticiden

Pesticiden zijn bedacht en gemaakt om schadelijke insecten te doden, zodat onze groentes en fruit minder plekjes en aantasting hebben. De mens is doorgeschoten in deze missie en neemt alle leven in zijn missie mee. De genoemde giffen dringen diep door tot in de grond, in de planten, in oppervlaktewater, enzovoorts. Het doodt alle insecten, dus ook bijen, hommels, vlinders, lieveheersbeestjes, wormen, slakken, enzovoorts. Indirect worden ook vogels vergiftigd en ook dier en mens. Geen zinnig mens zou deze giffen moeten willen. Het doodt de wereld en het doodt uiteindelijk ook ons.  Laat uw stem horen. Geef dit artikel alstublieft een like op uw Facebook of Google Plus.


Tags: bijen, uitsterven, Neonicotinoiden, China, bij, bijenvolken, mijt, pesticide, pesticiden
Bronnen: Bijensterfte, bij, uitsterven, pesticiden, Neonicotinoiden
DierDierArtikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-01-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2017-10-19 23:14:33  
jammer, gaan we dus naar de haaien, en je doet er niks aan, want de rijke stinkende minderheid bepaaltReageer
gast - 2014-10-31 14:01:59  
De meeste mensen lijken blind te zijn voor het belang dat insecten voor ons hebben! MENSEN WORDT WAKKER !!!!!!!!!!!!!!!!Reageer
gast - 2013-02-10 15:13:02  
Laten we hopen dat steeds meer mensen het belang van bestuivende insecten gaan inzien! Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving