aanmeld knop
dot

Acceptatie, de eerste stap naar een pijnvrij leven

hoofdpijn.jpg
Chronische pijn is een van de meest vervelende aandoeningen, vooral als niemand weet waar de pijn precies zit. Na jaren te hebben geleden aan chronische pijn besloot ik een andere weg te volgen dan die van ziekenhuizen en medicijnen. Met succes want ik leef nu zonder pijn. Ik zeg niet dat dit jouw weg moet zijn maar er zijn misschien zaken waar je niet eerder aan gedacht hebt die je kunnen helpen. De eerste stap is echter acceptatie.

Er moet eerst een keerpunt komen

Vier jaar lang heb ik in een tuinstoel gezeten. De pijn was zo erg dat ik vrijwel niet meer kon lopen, liggen of zitten. Ziekenhuis bezoeken, hoe aardig en bemoedigend de artsen ook waren, hielpen niet. Medicijnen brachten geen verzachting en depressie lag op de loer. Wat moest ik doen?

Ik zag pijn als een vervelende factor. Iets wat niks met mij te maken had. Na een bezoek aan een bekkenbodemfysiotherapeut werd mij duidelijk gemaakt dat het mijn pijn was. Ik moest de pijn accepteren als een onderdeel van mezelf. Dit was moeilijk en zo begon ik met pijn te leven in plaats van er dagelijks tegen te vechten.

 

Chronische pijn, aaccepteren en verdergaan

Mijn volgende bezoek was aan een praktijk voor Chinese geneeskunde, hier werd na een onderzoek duidelijk dat mijn darmen niet optimaal werkten en dat ik driekwart van de noodzakelijke darmbacteriën miste. Hier kwam ik achter door een ontlastings-onderzoek. Dit verklaarde waarom medicijnen geen verzachting gaven, ze werden niet door mijn lichaam opgenomen.

Daarnaast onderging ik acupunctuur om de blokkeringen en krampachtige houdingen, die mijn lichaam door de pijn had aangenomen, aan te pakken. Dit hielp omdat ik door de pijn heen moest leren ontspannen.

 

Voeding

Ik moest mijn voeding aanpassen want naast het opnieuw aansterken van mijn maag was het beter zuivel en suiker te laten staan. Ze veroorzaken schimmels die de goede werking van je lichaamscellen belemmeren. Bezoeken aan de bekkenbodemfysio gingen door om de spieren die zo lang verkrampt waren los te maken. Daarna was de orthomanueel therapeut aan de beurt om mijn lichaam weer recht te zetten nadat de spieren wat losser waren geworden.

 

En ik leefde pijnvrij en gelukkig

Vergis je niet. Het omschreven proces tot herstel duurde twee jaar. Met kleine stappen bracht ik mijn lichaam weer terug in haar originele staat, zoals het was voor de pijn.  In mijn volgende artikelen zal ik ieder onderdeel apart behandelen om een goed beeld te geven over de inhoud en de werking ervan. Er is een manier om ondanks pijn je leven te verbeteren. Begin met accepteren.


Tags: chronische pijn, pijn, omgaan met pijn, pijnklachten, pijn klachten, acceptatie, voeding
Artikel geschreven door: Patricia Brouwer.
Publicatie datum: 2013-01-31
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving