aanmeld knop
dot

Cheek'd. Hoe werkt het?

logo-tekst.jpeg
Cheek'd dating is een manier om in contact te komen met leuke mensen die je ergens ontmoet. Deze rage ontstond in Amerika en waaide al snel over naar Europa. Bij Cheek'd maak je gebruik van een soort visitekaartjes waarop een tekst staat en een code. De persoon aan wie je het kaartje geeft wordt door jou ge-cheek'd en thuis kan hij (of zij) de code invoeren op de website van Cheek'd. Vervolgens wordt jouw profiel zichtbaar voor hem of haar.

Cheek'd maakt gebruik van een soort zwarte visitekaartjes waarop staat You Are Cheek'd. Je kunt de Cheek's kaartjes uitdelen aan die ene knappe jongen in de bar of aan het mooie meisje op het strand. Waar je mensen tegenkomt die je beter zou willen kennen, kan je Cheek'd kaartjes overhandigen, of stiekem in hun jaszak stoppen of in de broekzak van hun jeans, of neerleggen op de stoel waar ze zo plaats zullen nemen. Cheek'd kaartjes met jouw persoonlijke profielcode, kan je ook in een bar uitdelen aan leuke jongens of meiden, maar ook onder hun glas leggen als ze even hun tafeltje verlaten. En dan?

Cheek'd, wat nu?

Als je (ge)Cheek'd bent heb je een kaartje in je bezit gekregen waarop op de voorkant een uitdagende tekst en op de achterkant een code staat. Je moet deze code invoeren op de website van Cheek'd. Dan krijg je te zien wie jou beter wil leren kennen. Er staan foto's op het profiel, en persoonlijke gegevens over de persoon die jou beter wil leren kennen of misschien wel met je wil daten. De kaartjes maken het spannend. Want stel je voor dat je in een café bent geweest en als je 's avonds thuiskomt vind je een kaartje van Cheek'd in je jaszak. Je hebt geen idee wie het erin gestopt heeft dus je gaat snel kijken op Internet wie in jou geïnteresseerd is. Wie weet is het nou net dat meisje of die jongen waar je de hele avond naar hebt zitten staren, zonder dat jullie contact durfden te maken. Spannend toch? Of stel je voor dat je via de post een kaartje van Cheek'd krijgt. Wie heeft het aan jou opgestuurd? Iemand die meer dan gewone interesse in je heeft? Snel kijken op de website van Cheek'd en de code invoeren om erachter te komen wie jou (ge-)Cheek'd heeft..

Cheek'd Nederland

Cheek'd kan je in elke taal gebruiken. Wereldwijd worden de kaartjes aan je verzonden na bestelling. Je kunt kiezen uit leuke standaardteksten in het Engels of je kan zelf een pakkende Nederlandse tekst bedenken.

Cheek'd, wat kost het?

Cheek'd kaartjes zijn niet gratis. Je kan ze alleen kopen via de website van Cheek'd en lidmaatschap kost ongeveer 9,- per maand. Je krijgt 50 kaartjes om mee te starten, die kosten ongeveer 30,-. Daarna kan je kaartjes bijbestellen als dat nodig is. Je kunt Cheek'd ook kortdurend gratis uitproberen, dan krijg je 5 kaartjes en een maand toegang tot je profiel, ook voor de personen die je kaartje van jou krijgen. Je betaalt alleen de verzendkosten van de 5 kaartjes. Maar zeg dan wel bijtijds weer op als je daarna geen doorlopend abonnement wilt. Na de trial periode van een maand heeft niemand meer toegang tot je profiel door middel van de code. Als je wel een abonnement neemt krijg je meer kaartjes om uit te delen en je profiel blijft online zichtbaar voor de personen die je Cheek'd kaartje hebben gekregen. Je betaalt dan dus de aanschaf van de kaartjes plus de maandelijkse toegang tot je profiel op de Cheek'd website. Het is gewoon een chique, hippe manier van daten.

Goedkoop daten, of gratis daten

Cheek'd is natuurlijk een erg leuk idee maar je kunt ook zelf zoiets maken, zonder dure abonnementen te hoeven afsluiten. Je kunt ook zelf visitekaartjes laten maken en op dezelfde manier gebruiken. Bestel in dat geval goedkope visitekaartjes met je eigen persoonlijke date tekst erop, en zet de link naar je weblog of Hyves erbij. Ook die kaartjes kan je immers op dezelfde manier bij iemand achterlaten en op die manier je angst om iemand aan te spreken, overwinnen. Je eigen visitekaartjes kunnen dus hetzelfde leuke effect hebben als een Cheek'd kaartje. Zet een leuke tekst op de voorkant, en laat je gegevens waarmee de ander contact met je kan maken (een profiel op een site of een e-mailadres) op de achterkant drukken, en voila, klaar is je eigen dating kaartje.


Tags: cheek'd, daten, relatie, liefde, date, kaartje, visitekaartje
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2013-02-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving