aanmeld knop
dot

De Nexus-lijn van Google

logo-tekst.jpeg
In een aantal jaren is er veel veranderd met Google, en dan voornamelijk Android. Ze hebben velen updates uitgegeven, de ene beter dan vorige. Wat hebben we nu te zien gekregen, maar vooral wat kunnen we nog verwachten?
ComputerComputer

Cupcake 

Het begon allemaal met de eerste android versie, android 1.5 cupcake. de namen die Google geeft aan zijn android versies zijn bijzonder leuk bedacht. Ze nemen de eerstvolgende letter van het alfabet en bedenken een naam van een dessert. cupcake bracht ons videocamerafuncties en bluetooth A2DP, waarmee geluidopnames naar elkaar kon worden verzonden.

 

Donut 

De eerstvolgende android versie, 1.6 Donut, bracht ons vele dingen. Zo kwam er een uitgebreidere android market, waar je apps kon downloaden voor je smartphone. en voor het eerst kwam er 'gestures' in het besturingssysteem. een ander groot verbetering was de komst van de spraaksynthese, ook wel text to speech genoemd.

 

Eclair- nexus one

We kunnen zeggen dat android 2.0/2.1 een geheel verbetering was ten opzichte van donut. met de update kwam een geheel nieuw verbeterde interface en betere schermresoluties. Dit was overigens ook het begin van de eerste Nexus-telefoon. De Nexus one genaamd. het was gemaakt in samenwerking met HTC en bracht een mooie android ervaring op je telefoon. Andere android toestellen brachten nog een laag van de fabrikant mee, waardoor je niet de android look kreeg die meekwam met de nexus telefoons.

 

Froyo- nexus s

Android 2.2 bracht een nieuwe interface met zich mee. Het kreeg een nieuwe webbrowser en kwam met adobe flash 10.1. Iets wat de concurrent (apple) niet ondersteunde. Met de komst van Froyo, kwam Google met de opvolger van de Nexus one. De volgende telefoon in de Nexus serie was de Nexus s. Hij was gemaakt in samenwerking met Samsung deze keer. Het was overigens de eerste telefoon met NFC.

 

Gingerbread

Android 2.3 was geoptimaliseerd voor de tablets. Het kreeg verbeterde functionaliteiten voor social media en kreeg verbeteringen voor NFC. Deze keer bracht Google geen nieuwe hardware uit om de nexus-lijn te vervolgen.

 

Honeycomb

Android 3.0/3.1/3.2 kwam alleen uit voor tablets. Het bracht ons 3D Google maps, Google eBooks en Google talk. Hij werd overigens ook geoptimaliseerd voor dualcore-processors. De widgets zijn schaalbaar en multitasken werd veel soepeler en mooier.

 

Ice cream sandwich- galaxy nexus

Android 4.0 was een volwaardige android versie waar je u tegen kon zeggen. bijna alles van de hardware werd benut in de software. En als opvolger in de nexus-lijn kregen we de mooie Galaxy nexus, die in samenwerking met Samsung werd gemaakt. Face-tracking, panoramafoto's, multitasking, alles werd verbeterd. En met de nieuwe interface verliep alles soepel en mooi.

 

Jelly bean- nexus 7, nexus 4 en nexus 10

Android 4.1/4.2, een snellere software dan we ooit gezien hadden bij android. we kregen een betere toetsenbord en een betere camera. En bovenal werd het interface aangepast naar een betere gebruiksvriendelijkheid. Een grote update was Google now, een applicatie die de strijd aanging met siri, maar met veel meer functionaliteiten. voor het eerst kwam Google met een eigen tablet. De Nexus 7. Dit was een samenwerking met ASUS en bracht de android-ervaring ook op tablets. even later kregen we de nexus 4, dit was een smartphone in samenwerking met LG. draadloos opladen en een krachtige processor kwamen ten goede bij dit smartphone. En ook daarna kwam Google met een nieuwe tablet, de nexus 10. Dit was een 10 inch tablet in samenwerking met Samsung en was de grotere broer van de nexus 7. Helaas kwam de Nexus 10 niet in Nederland. De vraag naar de Nexus 10 en Nexus 4 was zo hoog, dat ze langere tijd uit voorraad waren.

 

(key lime pie- X phone)

De volgende android is nog niet uit, maar er wordt al veel gespeculeerd over de naam. aangezien de k de volgende letter zal zijn en er enkele gegevens gelekt zijn over android 5.0, zal het waarschijnlijk key lime pie heten. Er kwamen ook al enkele geruchten over een samenwerking met Motorola. De X phone zal een high-end smartphone worden die Motorola weer terug op de markt zal brengen. de verwachting is dat alles gepresenteerd zal worden tijdens de Google I/O 2013. Dat wordt dus nog even wachten.

 

 


Tags: android, ICS, KLP, nexus, google, apple, gingerbread, google I/O
GamesGamesArtikel geschreven door: persian_princee.
Publicatie datum: 2013-02-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving