aanmeld knop
dot

Bonobo aap is dol op seks

Bonobo.jpg
De mens is evenveel verwant aan de Bonobo aap als aan de Chimpansee. Voorheen dacht men dat de Chimpansee onze meest verwante aap was, maar inmiddels zijn wetenschappers er achter dat de Bonobo´s ook onze bloedbroeders zijn. En ze zijn net als mensen actief met seks bezig. Bonobo apen zijn zelfs zo dol op seks dat ze vrijwel alles binnen hun gemeenschap oplossen door seks met elkaar te hebben. Nieuwelingen of ouderen, ze hebben allemaal seks met elkaar. Seks houdt ze vreedzaam, want de Bonobo lijken een rustig apenvolkje.

Verschillen tussen chimpansee en Bonobo apen

Chimpansees staan bekend als agressief en als het er op aankomt zelfs gewelddadig. Ze kunnen een soortgenoot die niet geaccepteerd wordt, insluiten, verwonden, maar ook vermoorden.  Chimpansees castreren soms zelfs een mannetje als deze verjaagd moet worden uit hun territorium. Een enkele keer scheuren ze het gezicht van een indringer eraf, ze bijten, scheuren hem/haar zelfs aan stukken en eten hun soortgenoot soms zelfs gedeeltelijk op. Alleen mensen hebben soortgelijke agressieve trekjes.

 

Bonobo karakter

De Bonobo aap, die uiterlijk best veel op de chimpansee lijkt, is echter van een heel ander slag. Genetisch gezien hebben ze veel overeenkomsten met de Chimpansee, en ook met de mens (99% overeenkomstig DNA) maar erg agressief zijn de Bonobo´s niet. Ze vermaken zich liever met knuffelen, chillen en seks hebben. De hele dag zijn ze bezig met schuiven, trekken, likken en zuigen.

 

De mens als aap

De mens heeft dezelfde voorouder als andere aapachtige. En met de Bonobo en Chimpansee apensoorten hebben we zelfs erg veel overeenkomsten. Agressief en gewelddadig is de mens, maar we kunnen ook vreedzaam zijn. En mensen zijn dol op seks, waardoor ze seks voor hun plezier hebben en niet alleen voor de voortplanting. Zo werkt het bij de Bonobo´s ook.

 

Sociale seks

Seks heeft bij deze apen ook een sociale functie en wordt gebruikt om de sfeer goed te houden. En er worden relaties mee bezegeld. De Bonobo´s hebben ook regelmatig seks in hun eentje, door middel van zelfbevrediging. Dit komt bij mensen ook veel voor. Al die seks heeft blijkbaar een gunstige invloed op de geest van de Bonobo, want ze leven tevreden samen.

 

Bonobo´s leefgebied

De Bonobo is helaas de meest bedreigde mensaap ter wereld.  Hun leefgebied in de Congo wordt ernstig bedreigd door houtkap, en door stropers en de situatie in het land is politiek onrustig.

 

Het seksuele leven van de Bonobo´s

Bonobo´s doen, zoals eerder genoemd, veel aan seks. Ze hebben seks voor hun plezier, dus niet alleen voor de voortplanting. Waar hebben we dat eerder gehoord, gezien en meegemaakt? 

 

Homoseksuele Bonobo

Ook komen homoseksuele contacten bij de Bonobo’s regelmatig voor.  Zowel mannetjes als vrouwtjes hebben regelmatig seks met soortgenoten van hetzelfde geslacht. Seksualiteit gebruiken ze niet alleen om orgasmes te bereiken, maar ook om stress te verminderen en om spanningen in de groep te bezegelen.

 

Overeenkomsten mens en Bonobo

De meest opvallende seksuele overeenkomsten van Bonobo's met mensen zijn:

  • Seks voor het plezier en niet alleen voor de voortplanting.
  • Zelfbevrediging.
  • Homoseksualiteit.
  • Orale seks.
  • Missionarishouding.
  • Meerdere standjes.
  • Geslachtsdelen tegen elkaar wrijven.
  • Elkaars geslachtsdelen aanraken en stimuleren met de handen.
  • Overige.

Opvallende karaktereigenschappen

Bonobo’s staan bekend als zeer intelligent, maar onderzoek heeft ook uitgewezen dat ze ook een goed empathisch vermogen hebben. Ze kunnen zich dus in anderen verplaatsen en zoiets als medelijden voelen en medeleven met anderen tonen.

 

Penis groter maken, kan dat?

Wat is de gemiddelde lengte van een penis bij een erectie?

Impotentie. Oorzaken en behandeling


Tags: Bonobo seks, homoseksualiteit onder apen, apenseks, chimpansee, penis,
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2012-06-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving