aanmeld knop
dot

Hoofdpijn? Leer er mee leven!

logo-tekst.jpeg
"Leer er maar mee leven!" Een uitspraak die mijn leven veranderde... Na een hersenschudding op de basisschool, hield ik hoofdpijn. Elke dag opnieuw, jaar in jaar uit. Wat moet je doen als niets helpt?

Een meisje in groep acht van de basisschool viel tijdens een potje voetbal op haar achterhoofd. Een hersenschudding, genoeg rust nemen en that's it!


Altijd hoofdpijn

Dit was het begin van mijn ellenlange zoektocht naar de oorzaak van mijn hoofdpijn. Sinds een jaar of zeven is de hoofdpijn 24 uur per dag, 7 dagen per week aanwezig bij mij: dag in, dag uit.

 

Oorzaak

Na een tijdje hier mee rondgelopen te hebben ben ik op zoek gegaan naar de oorzaak, en een middel om de pijn tegen te gaan. Wat kan hoofdpijn je toch gek maken, geef mij maar een kater! Die is na een dag weer weg!

 

Hoofdpijn onderzoeken

Na eindeloze bezoeken aan de dokter, het ziekenhuis (MRI-scan, CT-scan), medicijnen, en uiteindelijk zelfs naar een hoofdpijnkliniek, kwam ik nog één keer bij mijn behandelend arts. Op die dag werd er heel simpel gezegd: "Meid, je moet er maar mee leren leven". 

 

Bam... dat was een klap in mijn gezicht. Hoe kon ik, een meid van 20, nou leven met elke dag hoofdpijn? Het beperkt mijn functioneren, het beperkt mij in mijn stage... 

 

Ik heb mijn best gedaan om het te accepteren en verder te gaan met mijn leven, zonder medicatie. Helaas wordt me dit onmogelijk gemaakt door de hoofdpijnmannetjes in mijn hoofd. Ze vieren echt carnaval in mijn hoofd, al dat gestamp... ik wordt er niet goed van!


Inmiddels ben ik druk op zoek om via andere ziekenhuizen, andere doktoren achter de oorzaak te komen. Hopelijk kunnen zij mij wel helpen, en kunnen zij de pijn verlichten.

 

´Dat meisje van toen is nu een meid van 21 jaar. Jarenlang heeft de hoofdpijn haar al in haar bezit. Elke dag staat ze  op in de hoop dat het er niet zal zijn maar elke keer komen die akelige mannetjes weer de hoek om en bouwen ze weer een feest in haar hoofd. Wat gun ik haar toch die vrijheid, het gevoel van rust.´


Tags: hoofdpijn, doorzetten, oorzaak, hersenschudding, altijd pijn
Artikel geschreven door: xyvonne_.
Publicatie datum: 2013-02-12
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving