aanmeld knop
dot

Borstvoeding, de beste manier om je baby te voeden

zwangerschap.jpg
Voor veel vrouwen die voor de eerste keer moeder worden is het geven van borstvoeding iets dat heel spannend kan lijken. Gaat het pijn doen? Waar moet ik op letten? En kan ik zomaar in het openbaar borstvoeding geven waar andere mensen bij zijn? Allemaal vragen waar nieuwe moeders mee kunnen zitten. Lees er in dit artikel alles over..

Borstvoeding wordt gezien als de meest gezonde manier om je baby te voeden. Het is namelijk het meest natuurlijke voedsel voor een baby. Het heeft precies de juiste hoeveelheid proteïne, koolhydraten, vetten en andere vitaminen en mineralen dat baby’s nodig hebben  in de eerste zes maanden van hun leven. Er zijn talloze studies die hebben bevestigd dat borstvoeding velen voordelen heeft, en er komen er steeds meer bij. Zo kan borstvoeding er bijvoorbeeld voor zorgen dat je kindje geen diarree krijgt, dat ademhalingsproblemen blijven beperkt en oorontstekingen worden verminderd.

 

Direct beginnen met borstvoeding geven

Het is het beste om direct na de geboorte contact te hebben met je baby. Op deze manier kun je direct beginnen met het geven van borstvoeding.  Niet iedere vrouw heeft een verzorgd karakter. Mocht het dus een beetje onnatuurlijk aanvoelen is dat geen enkel probleem. Je bent niet alleen. Vraag zo snel mogelijk hulp van bijvoorbeeld een verpleegster. Zij kan je waarschijnlijk helpen om het geven van borstvoeding te verbeteren. Zorg er in ieder geval voor dat het redelijk natuurlijk aanvoelt op het moment dat je weer naar huis vertrekt.

 

De eerste weken alleen maar borstvoeding

Het geven van borstvoeding is een vaak terugkerende taak. Ongeveer acht tot twaalf keer per 24 uur is gebruikelijk. De eerste paar weken is het gebruikelijk dat je baby alleen maar borstvoeding krijgt. Overleg hiervoor met de verloskundige of een arts voordat je overgaat tot een ander soort (vast) voedsel.

 

Doet het pijn?

Veel vrouwen die voor de eerste keer moeder worden maken zich zorgen of borstvoeding pijn doet. Omdat borstvoeding de meest natuurlijk  manier is van het voeden van je baby, betekend het niet dat het altijd gemakkelijk is. Voor veel vrouwen kan het geven van borstvoeding een oncomfortabele en zelfs pijnlijke aangelegenheid zijn in het begin. Maar laat dit je er niet van weerhouden het te geven. Als het pijn doet is dit vaak een indicatie dat je baby niet helemaal goed is geplaatst voor de borstvoeding.  Het mondje van je baby zou een groot gedeelte van de areola (het omringende gedeelte van de tepel) moeten bedekken.  Over het algemeen is er dan de minste pijn voor de moeder.

 

In het openbaar

Voor sommige vrouwen is het geven van borstvoeding in het openbaar niet gemakkelijk. Ze voelen zich niet op hun gemak om hun borst uit hun blouse te halen voor het voeden van de baby. Andere vrouwen hebben er totaal geen problemen mee. Als jij je er zorgen over maakt, draag dan een jas of een extra dekentje met je mee. Mocht het dan nodig zijn om je baby borstvoeding te geven terwijl je in het openbaar bent, kun je dit over je schouder hangen zodat jullie war privacy hebben.

Wanneer je in week 38 van de zwangerschap zit is het een goed idee om alvast wat extra informatie te gaan lezen over borstvoeding en aanverwante zaken. Via de websites over zwangerschappen kom je over dit onderwerp veel te weten. Je lees over de ontwikkelingen in je eigen lichaam en over de ontwikkelingen in het lichaam van je kindje.


Tags: borstvoeding, 38 weken zwanger, baby, borstvoeden, zwangerschap
Artikel geschreven door: Claudiavw.
Publicatie datum: 2013-02-18
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving