aanmeld knop
dot

Is het Cambridge dieet een goed idee?

eiwitshake.jpg
Dat veel mensen in Nederland willen afvallen is een feit. Er zijn niet voor niets veel reclames op de TV te zien. Er zijn dan ook velen methodes beschikbaar waarmee je kunt afvallen. Een programma dat erg populair is bij mensen die snel enkele kilo's kwijt willen is het Cambridge dieet.


Het gaat er bij het Cambridge dieet om dat je zo weinig mogelijk koolhydraten eet. Je lichaam slaan alle energie uit je eten namelijk als vet en koolhydraten op in je lichaam. Je lichaam moet natuurlijk wat energie hebben om te kunnen verbranden, anders kunnen we niet leven. Het teveel aan energie dat wij tot ons nemen (via ons voedsel) wordt als reserve opgeslagen in je lichaam. Deze energie is in de vorm van koolhydraten en vet opgeslagen. Als je dus energie te kort komt, dan zal je lichaam de reserves in je lichaam gaan gebruiken. Je lichaam zal eerst de aanwezige koolhydraten verbranden en vervolgens beginnen aan het opgeslagen vet. Wanneer je wilt gaan afvallen middels het zogenaamde Cambridge dieet dan mag je dus geen koolhydraten en vetten tot je nemen. Vergeet niet om snel vet te verbranden zodat je sneller afvalt. Cambridge dieet is het koolhydraatarme dieet

 

Enkel shakes en soepen eten

Met dit dieet mag je niets meer eten. Het is helaas echt waar. Bij dit dieet krijg je namelijk door de bedenker uitgebalanceerde shakes en soepen om te eten. Deze zogenaamde “maaltijdvervangers” kunnen behoorlijk duur zijn en worden aangeschaft bij een speciale consulent(e). De vervangers van het echte voedsel bevatten bij elkaar ongeveer 150 Kcal. Niet bepaald veel. Je mag overigens 3 van deze “maaltijden” per dag tot je nemen wanneer je bezig bent met het dieet. Wanneer je kijkt naar Cambridge dieet ervaringen van mensen op het internet kom je erachter dat het dieet best zwaar kan zijn doordat er geen "vast" voedsel gegeten mag worden.

 

Snelle resultaten met het Cambridge dieet

Dat je op deze manier veel gewicht kwijt zult raken is duidelijk. Je lichaam krijgt maar een fractie van de normale energie binnen. Rond de 500 Kcal om precies te zijn. Het is dan ook een snelle oplossing die snel resultaten geeft. Het is daarom erg populair bij mensen die binnen een korte periode op vakantie gaan, of naar een speciaal evenement waar ze er goed uit moeten zien. Gezond is het niet en de kilo's komen er vrijwel zeker gegarandeerd weer snel aan.

 

Lange termijn ook een goed idee?

Voedingsexperts reageren nogal divers op het Cambridge dieet. Ze zeggen namelijk dat het ongezond is om per dag minder dan 1200 Kcal aan energie binnen te krijgen. Er wordt vermeld dat een goed functionerend lichaam niet kan functioneren met zo weinig Kcal. Het dieet is daarnaast ook vaak maar tijdelijk. Wanneer je weer gaat eten, zal het lichaam zich moeten aanpassen aan het vaste voedsel en veel gaan vasthouden in de vorm van koolhydraten en vetten. Hierdoor komen veel mensen die zijn afvallen met het Cambridge dieet binnen enkele weken weer op het zelfde niveau als voorheen.

 

Makkelijk maar duur.

Er zijn natuurlijk ook veel goede verhalen te vinden op het internet. Deze mensen geven voornamelijk aan dat je nergens rekening mee hoeft te houden wanneer je het dieet volgt. Je weet dat je 3 keer per dag een shake of soepje mag. Niets meer en niets minder. Daarnaast zijn de resultaten goed en snel zichtbaar, die ervaren mensen ook vaak als positief. Of het voor de lange termijn ook een goede afvalmethode is, daar verschillen de meningen nogal over. Ook de kosten voor het dieet kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Daar moet er wel bij vermeldt worden dat er ook bespaard wordt op de dagelijkse boodschappen zoals vlees, brood en groente.


Tags: cambridge dieet, afvallen, gewicht verliezen, ervaringen cambridge
Artikel geschreven door: edwinsword.
Publicatie datum: 2013-02-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-03-05 18:44:03  
Interessant artikel! Ik heb veel gehad aan het afvallen via het cambridge dieet. Voel me nu stukken lekkerder in mijn vel zitten.Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving