aanmeld knop
dot

Knoflook helpt tegen overgewicht en hartproblemen

logo-tekst.jpeg
Ondanks dat knoflook nu al eeuwenlang als bijzonder geneeskrachtig wordt beschouwd, wordt dit kruid bij ons nog sterk onderschat. Wellicht heeft dat te maken met de onaangename geur van knoflook. Dat knoflook zo'n positieve invloed heeft op onze gezondheid, heeft het hoofdzakelijk te danken aan het geurloze allicine, een zwavelhoudend bestanddeel dat voor de typische geur en smaak van knoflook zorgt.

Dankzij de gezonde eigenschappen van knoflook ben je beter bestand tegen de vrije radicalen die je gezondheid bedreigen en je verouderingsproces versnellen. Wat zijn dan precies de geneeskrachtige eigenschappen van knoflook? Er werd reeds veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de heilzame werking van knoflook op onze gezondheid. Alle onderzoekers reageren eensgezind: knoflook houdt je jong en ondersteunt je gezondheid. Het heeft een positieve invloed op tal van (leeftijdsgebonden) aandoeningen.

 

Knoflook voorkomt hartfalen

 

Alle wetenschappelijke onderzoeken leren dat knoflook in de eerste plaats bijzonder efficiënt is tegen een te hoog LDL (slecht) cholesterolgehalte in je bloed. Zo voorkomt knoflook het dichtslibben van je  (kransslag)aders de belangrijkste oorzaak van levensbedreigende hartziekten waaronder beroerten, hartinfarcten en hersenbloeding. En mannen met problemen onder de lakens doen beslist hun voordeel met het dagelijks gebruik van een teentje verse knoflook in hun voeding. Knoflook zorgt er voor dat je bloedvaten zich ontspannen en meer open zetten. Daarnaast verbetert het je bloedcirculatie en verlaagt het een hoge bloeddruk.

 

Gezond afslanken

 

Knoflook doet ook nog wat anders. Het helpt je gezond afslanken. Knoflook is immers rijk aan vitamines A, B 1, B 2, B 3, C en vitamine E. Daarnaast zijn ook mineralen als ijzer en calcium en ook koolhydraten en voedingsvezels rijkelijk aanwezig in knoflook. Allicine, dat voor zijn specifieke geur en smaak zorgt, zal ook het teveel aan vet vlugger verbranden. Knoflook zorgt voor een betere stofwisseling (metabolisme) en werkt vochtafdrijvend. Betere eigenschappen om gezond af te slanken zijn er niet! En zoals alle kruiden bezit knoflook weinig of geen calorieën.

 

Antibiotica van de toekomst

 

Knoflook heeft verder niet alleen een bijzonder sterke antibacteriële, maar ook anti- virale en schimmeldodende werking. Daardoor wordt het meer en meer de 'antibiotica' van de toekomst genoemd. Het is de Nederlandse biochemicus Hans Bok die ondertussen al ettelijke jaren succesvol onderzoek verricht naar de anti- bacteriële werking van knoflook.

 

Andere geneeskrachtige eigenschappen van knoflook:

  • Verlaagt het risico op kanker: wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat knoflook je risico verkleint op borst- , darm- , eierstok- , prostaat- en slokdarmkanker. Hoe meer knoflook en ook uien je gebruikt hoe lager je risico op deze veel voorkomende en bijzonder agressieve kankers.
  • Extra weerstand: knoflook versterkt je immuunsysteem en bezorgt je zo extra weerstand waardoor je beter bestand bent tegen allerlei aandoeningen.
  • Eet dagelijks knoflook: bij voorkeur rauw in allerlei salades. Om zoveel mogelijk voordeel te halen uit de geneeskrachtige allicine in knoflook kun je biologische knoflook persen of fijnhakken.
  • Allergische reacties: het eten van knoflook kan echter ook belangrijke bijwerkingen veroorzaken. Het zorgt in sommige gevallen voor allergische reacties waaronder huidirritatie. Knoflook veroorzaakt soms zelfs spontane bloedingen, vooral bij diegenen die bloedverdunners gebruiken.
  • Geur: velen houden niet van knoflook vanwege zijn irritante geur. Om dat te vermijden gebruik je best peterselie, dat op zijn beurt ook je bloed gezond houdt.

Tags: knoflook, knoflook gezond,hartziekten,beroerte, hartinfarct,hersenbloeding,overgewicht,gezond afslanken, hoge bloeddruk,kanker,stofwisseling extra weerstand
Artikel geschreven door: Writer.
Publicatie datum: 2013-02-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving