aanmeld knop
dot

Aantrekkelijk zijn ondanks een chronische ziekte

sexy.jpg
Chronische ziekte kan je onzeker maken. Je kunt je afvragen of je nog wel aantrekkelijk bent voor je partner. Sexy zijn en chronische ziek, dat lijkt geen goede combinatie. Ben ik nog sexy ondanks mijn beperkingen?

Ben ik nog wel sexy met mijn chronische ziekte? Mijn mening is heel simpel, sexy zijn heeft niets te maken met je beperkingen. Als jij denkt dat je minder aantrekkelijk bent omdat je te moe bent, of te veel pijn hebt, dan hoeft dat niet zo te zijn. Dus voor mensen zonder een relatie, of met een relatie die het allemaal levend willen houden, let op. Je kunt gewoon sexy zijn en blijven! Natuurlijk moet elk mens er wel iets aan doen om aantrekkelijk te zijn voor een ander. Bijvoorbeeld:

  • Kleed je leuk aan m/v
  • doe make-up op als je dat voor je beperkingen ook deed
  • Wat je uitstraalt krijg je terug. Maak jezelf dus mooi. Doordat jij dit doet, krijg je meer zelfvertrouwen en dat zien anderen
  • Verzorg jezelf goed, zorg dat je lekker ruikt met parfum, bodymilk en deodorant na het douchen
  • Ga eens naar de kapper
  • Kies kleren die je persoonlijkheid benadrukken
  • Laat zien dat je ook kunt genieten van het leven

En ik ben me heel erg bewust dat dit energie kost en pijn verergert. Maar neem in de ochtend of wanneer je uit een rust pauze komt de tijd om jezelf te verzorgen. Niets is meer onaantrekkelijk dan een verslonsde man of vrouw. Geloof me, dat vindt niemand aantrekkelijk en dat heeft niets te maken met knap zijn of dun, dik, lang, kort. Sexy zijn dat straal je uit, sexy zijn is een gegeven.

 

Chronische ziekte en intimiteit:

En van sexy zijn komt vaak ook intimiteit. Een intieme relatie met iemand kun je op verschillende manieren uitvoeren. Je moet kijken naar jouw beperkingen en jouw behoefte, en tijdens het vrijen moet je soms creatief zijn om rekening te houden met elkaar. Wat kan ik nog en wat vind ik prettig? Vrijen hoeft niet perse gemeenschap te zijn. En hoe niet sexy het ook klinkt, plan je rust vooraf. Want je weet van te voren dat dit veel van je lijf vergt, aan de andere kant geeft het ook ontspanning. Dus het weegt enorm tegen elkaar op. Het zorgt ervoor dat de balans goed blijft. Geniet van je partner of van jezelf, whatever makes you happy!

Maak gebruik van je energie en ook al heb je donkere kringen onder je ogen, je kunt met make-up heel wat verbergen of wat dacht je van Sperti (aambeienzalf) onder je ogen, schijnt te helpen tegen wallen en donkere kringen.

 

Blijf in beweging

Chronisch moe of chronische pijnklachten? Blijf in beweging. Onderzoek heeft aangetoond dat het helpt om regelmatig te bewegen. Dat zal niet altijd lukken, maar vaak ook wel. Ga er op uit en doe dat wanneer je de energie hebt om iets te ondernemen. Doe het niet als je al moe bent of heel veel pijn hebt. Kies dus het juiste moment, als je je goed voelt dan laat je dat ook zien.


Tags: sexy, seks, chronische pijn en sexy, pijnklachten, moe, vermoeidheid, CVS
Artikel geschreven door: Catootje.
Publicatie datum: 2013-02-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-02-27 20:30:15  
Goed artikel.Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving