aanmeld knop
dot

Van ˮVader van...ˮ naar ˮMoordenaar van...ˮ

logo-tekst.jpeg
"De verdachte". De woorden die de rechter uitsprak, waarna een man binnenstap. Ineens zit je in dezelfde ruimte met een man, wie van vader in een moordenaar veranderde.

Ik weet het nog goed, 19 november 2013. Het was 's ochtends om zes uur, toen ik mijn telefoon aan deed en op Twitter keek: "Moord Marianne Vaatstra is opgelost!" en "Vermoedelijke dader Marianne Vaatstra opgepakt". Normaal heb ik er veel moeite mee om wakker te worden op dat tijdstip, maar ik was meteen klaarwakker en ben naar beneden gerent om de televisie aan te zetten. En daar stond het dan: "Jasper S., de vermoedelijke dader op de moord van Marianne Vaatstra". 

 

Jasper S., de vader van een meisje die ik ken

Het leek een of andere droom te zijn. Hoe kon het, dat er na dertien jaar iemand was opgepakt voor de moord? Is het wel echt? Of juichen we misschien toch te vroeg? Net zoals al eens eerder was gebeurd in deze zaak. In de loop van de dag werd het steeds duidelijker, het was 'm! Maar die naam klonk mij toch wel heel erg bekend in de oren. Helaas bleek het waar te zijn... de vader van een meisje die ik ken. "Dat kan toch niet waar zijn? Hij? De moordenaar van Marianne? Nee, dat kan niet..."

 

De verdachte, Jasper S.

Vandaag, 27 februari 2013, de dag van de proforma zitting in de rechtbank te Leeuwarden. Nadat de rechtbank was gaan zitten sprak de rechter de woorden: "De verdachte". En ja, daar kwam hij binnen. Hoofd naar de grond gericht.  Een klein, iel mannetje, zonder enige emotie. 

 

De zitting heeft veel indruk op mij gemaakt, ook al werd er nog niks inhoudelijks besproken. Zoveel aandacht van de pers en de media, en vele belangstelling van mensen uit de omstreken. Ook was Marianne haar familie aanwezig. Op hun gezichten was af te lezen hoeveel pijn en verdriet deze mensen hebben moeten doorstaan in de afgelopen jaren. Voor de familie hoop ik echt dat de zaak snel voorbij is en dat ze hun rust kunnen vinden.

 

27 februari 2013, de dag waarin hij veranderde in mijn ogen van "Vader van..." naar "Moordenaar van Marianne Vaatstra."


Tags: Marianne Vaatstra, moordenaar, vader, Jasper S., rechtzaak
Artikel geschreven door: xyvonne_.
Publicatie datum: 2013-02-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving