aanmeld knop
dot

Dalende huizenprijzen: de gevolgen

logo-tekst.jpeg
Het is voor u vast geen nieuws dat het de laatste jaren slecht gaat met de huizenmarkt. Tot 2008 leken er zelfs alleen maar gouden tijden te zijn voor woningbezitters. Totdat de economische crisis om de hoek kwam kijken met alle gevolgen van dien.

De woningmarkt heeft de afgelopen jaren geen mooie dingen laten zien. Dit tast de huizenmarkt aan voor zowel mensen die een huis willen kopen als voor verkopers. De verhouding tussen de hypothecaire lening en de waarde van de woning is niet meer goed door de altijd kelderende woningprijzen. De huiseigenaar zit vast aan zijn woning doordat de woning bij verkoop niet meer voldoende oplevert. Men noemt dit ook wel het "gouden kooi" effect.


Aanvragen hypotheek

Maar ook het aanvragen van een hypotheek is door de recessie lastiger geworden. Mensen die een huis willen kopen maar geen hypotheek kunnen krijgen, hebben niets aan de zakkende huizenprijzen.

 

Blokhypotheek

De overheid neemt in 2013 maatregelen. U heeft het woord vast al een keer gehoord: de Blokhypotheek. Met deze hypotheek kunt u een lening naast uw hypotheek aanvragen met een duur van 35 tot 40 jaar. Dit zal uiteraard invloed hebben op de maximale hypotheek. Mogelijk zal het bedrag van de eerste hypotheek dan minder hoog uitvallen omdat er rekening gehouden kan worden met de lening naast de hypotheek.

 

Een hypothecaire lening

Een hypothecaire lening wordt in ieder geval minder moeilijk om af te sluitenEn daar is het de koper tenslotte allemaal om te doen. Voor verkopers wordt het weer een interessante beslissing om de woningen in de verkoop te zetten of om een 2de hypotheek af te sluiten.


Lenen met huis als onderpand

Voor huiseigenaren die het huis niet willen verkopen, geen plannen hebben een 2de hypotheek af sluiten en die de maandelijkse lasten kunnen dragen. Met een tweede hypotheek kunt u additioneel geld lenen met uw huis als onderpand.


Tags: hypotheek, lening, blokhypotheek, hypothecaire
Artikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2013-02-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving