aanmeld knop
dot

Volleybal, echt een mooie balsport

Volleybal.jpg
Ikzelf zit op volleybal en volleybal is een erg leuke sport vinden jullie ook niet? Er is nu een online site volleybal.nl de Nevobo site. Er zijn verschillende volleybal verenigingen.

Dit artikel gaat over volleybal. Volleybal is een interessante balsport waar veel mensen van houden. Het allerleukste is het om volleybal op eredivisie te kijken. Dan is het leuk om de tactieken van de verschillende beroemde mensen en - als je zelf op volleybal zit - deze technieken toe te passen in je eigen spel.


Niveaus bij Volleybal

Mijn zusje zit ook op volleybal en volleybal is ook voor haar een erg leuke sport. Zij speelt in het C-niveau bij de vereniging Vovem 90’ in Emmeloord - dat ligt ergens in Flevoland. Elk jaar opnieuw is er een open club. Dat wil zeggen dat alle volleybalverenigingen in Nederland (van de verschillende niveaus die er zijn) een team maken en dan in een competitie tegen andere verenigingen uit Nederland zetten. Mijn zusje en meerdere meisjes van de vereniging Vovem 90‘ deden mee aan deze competitie en zijn met hun team bij de beste twaalf teams C-teams van Nederland geëindigd. Er zijn verschillende niveaus bij volleybal dus ik zal het even uitleggen:


Meisjes:

  • De CMV = meisjes onder de 12
  • C = meisjes van 12 - 14
  • B = meisjes van 14-16
  • A = dames van 16 - 20
  • D = dames van 20 - ouder


Jongens:

  • De CMV = jongens onder de 12
  • C = jongens van 12 - 14
  • B = jongens van 14-16
  • A = mannen van 16 - 20
  • D = mannen van 20 - ouder

Volleybal techniek afkijken

Nu zijn de verschillende niveaus je bekend. Als je bij een vereniging komt is het de bedoeling om de sport in je vrije tijd te doen, maar sommige verenigingen willen alles voor de competitie, en dat is goed want bijna iedereen wil graag winnen en wil graag gaan lijken op een beroemd iemand. Mijn zusje kijkt graag naar de technieken van alle beroemde volleybalspelers omdat ze ook deel wil uitmaken van een belangrijk team. Ze past de technieken van de spelers op tv toe op haar eigen spel maar geeft daar wel een draai aan zodat het wel een beetje haar eigen stijl blijft.

 

Volleybal is ook een topsport

Waarom zeg ik dit allemaal zul je nu wel denken maar mijn hele punt is om ervoor te zorgen dat mensen volleybal net zo belangrijk gaan vinden als elke andere sport. Ik heb namelijk nog nooit iemand horen zeggen 'Heb je de volleybal wedstrijd van gisteren gezien? Die techniek was erg mooi vind je niet?' Ik hoor iedereen over voetbal maar waarom geen volleybal? Voetbal is natuurlijk een sport die heel populair is, en er is ook wel aandacht voor volleybal op tv, maar wel veel minder. Dat is jammer want volleybal is ook een prachtige topsport. Volleybal en elke andere sport zouden evenveel aandacht moeten krijgen als voetbal. Misschien hoort u op een dag nog wel: 'Heb je de volleybal wedstrijd van gisteren gezien?' of 'Heb je de tafeltennis wedstrijd van gisteren gezien?'


Tags: volleybal, topsport, balspel, balsport, volleyballen, niveaus, CMV, Vovem
Artikel geschreven door: Hansanders.
Publicatie datum: 2013-03-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving