aanmeld knop
dot

Afvallen doe je zo!

weegschaal.jpg
Het is altijd moeilijk om af te vallen. Mensen willen het liefst in een korte tijd zoveel mogelijk afvallen en gaan dan bijvoorbeeld een dieet met shake's doen. Van een arts (en diƫtiste) heb ik gehoord dat dit juist niet goed werkt en ook niet goed is voor je lichaam. Afvallen is een lastige opgave, vooral om het zorgvuldig te doen en niet te snel.

Zelf ben ik ook al lange tijd bezig met het juiste dieet te vinden. Ik heb al allerlei soorten diëten gedaan, waaronder Herbilife, waarbij je twee keer op een dag een shake drink i.p.v. een boterham eet. Zelf heb ik ervaren dat dit niet goed voor je is. Ik sportte ook bij dit dieet en dat ging niet samen. Ik voelde me zelfs vaak erg slap en futloos.

 

Afvallen, niet te snel

Later hoorde ik van mijn arts in het ziekenhuis dat dit helemaal niet goed is voor een mens. Hij vertelde mij dat als je een halve kilo per week afvalt, dat dat genoeg is. Je moet dus niet te snel willen afvallen, want als dat gebeurt, kan je ook weer snel aankomen. Snel aankomen kan natuurlijk altijd wel. Alleen als je langzaam afvalt is de kans ook groter dat je een dieet volhoudt en je lichaam heeft tijd om te wennen aan je nieuwe, dalende gewicht. Wil je snel en veel afvallen met een goed uitgebalanceerd koolhydraatarm dieet? 

 

Afvallen met hulp van Diëtiste

Ik ben later ook bij een diëtiste geweest. Die vertelde mij dat ik moest zorgen dat ik om de twee uur wat zou eten en dan kleinere porties. En dan moest ik gezonde dingen eten, zoals fruit en groente, maar bijvoorbeeld ook wel eens een Sultana. Natuurlijk mocht ik als ontbijt en middageten gewoon twee boterhammen eten. 's Avonds eet je niet te veel, bijvoorbeeld een aardappel, een stukje vlees of vis, veel groentes, weinig jus of magere jus. Ik moet zeggen dat dit bij mij veel beter werkte. Ik ben toen ook veel afgevallen, maar dat ging wel heel langzaam.

 

Herbalife

Ik wil anderen graag meegeven dat als je af wil vallen je dit niet te snel moet doen door bijvoorbeeld een dieet als Herbalife, maar gewoon gezond eten en dit om de twee uur te doen. Natuurlijk is het ook goed om dit te combineren met sporten. Dit kan fitness zijn, maar je kunt ook gaan zwemmen of ga lekker een stuk wandelen. Ik hoop degene die dit artikel leest te kunnen inspireren en dat diegene dit ook gaat proberen.


Tags: afvallen, afslanken, dieet, 5 kilo, 10 kilo, snel
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Floortje92.
Publicatie datum: 2012-06-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving