aanmeld knop
dot

Emiel De Cock, kunstenaar

Kunst.jpg
Emiel de Cock was een Belgische kunstenaar. Hij maakte zowel aquarellen als schilderijen in een beheerste expressieve stijl. Ook was hij beeldhouwer. Emiel de Cock werd op 1 januari 1931 in het landelijke plaatsje Boom geboren. Hij overleed aan kanker in Rumst, op 21 juni 2009. Hij liet behoorlijk wat indrukwekkend werk na.

Emiel De Cock was een productief schilder die een mooi oeuvre aan interessant werk naliet. Hij werkte voornamelijk met olieverf, maar maakt ook aquarellen. Tevens maakte hij soms beeldhouwwerken en etsen. De Cock schilderde veel landschappen, vaak oorspronkelijke Nederlandse landschappen die tegenwoordig zo goed als uit het landelijk beeld verdwenen zijn. Landschappen die een intieme rust uitstralen en tegelijkertijd sterk tot de verbeelding spreken, aangezien De Cock een eigen, bijna metrische penseelstreek had. Het werk heeft hierdoor een duidelijk herkenbare en eigen stijl. 

 

Menselijke figuren

Op de schilderijen van De Cock komen niet heel vaak mensen voor, hoewel hij een aantal prachtige portretten geschilderd heeft. De Cock schilderde graag landschappen, huizen en boerderijen, en experimenteerde ook korte tijd met abstracte kunstvormen. De landschappen maken steeds de indruk dat je met de schilder mee kunt kijken, naar een stille weg door een weiland, een besneeuwd erf, een bijna eenzame rivier die eeuwig lijkt te stromen door een weiland.
 

Signatuur

Emiel de Cock signeerde zijn werk met E De Cock, of soms voluit Emiel De Cock..
 

Materiaal

Emiel De Cock schilderde op zijn canvas doeken met olieverf en beheerste de techniek van het schilderen met olieverf zeer goed.
 

Meer informatie gezocht

Heeft u meer informatie over de schilder Emiel de Cock, laat het ons weten in een reactie onder dit artikel. Indien bruikbaar zullen we het artikel uitbreiden met de informatie. Wij zouden bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in:
  • waar E. De Cock zijn kunstopleiding genoten heeft.
  • informatie over zijn levensloop.
  • informatie over zijn werkwijze als schilder.
  • wat kunst voor hem betekende en of hij bij leven succesvol is geweest als kunstenaar.
  • waar hij zoal exposeerde.
  • overige aanvullende informatie.

Tags: Emiel de Cock, kunstenaar, schilderijen, kunst Emiel DeCock
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2013-03-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving