aanmeld knop
dot

Rentenieren, hoeveel geld heb je nodig?

dreamstime_xs_24667193.jpg
Rentenieren. Het is de droom van heel wat mensen. Zoveel geld op de bank hebben staan dat je van de rente kunt leven. Er zijn rijke mensen die daadwerkelijk van de rente van hun spaargeld leven, maar hoeveel geld moet je op de bank hebben staan voordat je kunt rentenieren?

Spaargeld levert rente op. Rentenieren wil zeggen dat je van die rente kunt leven, zonder je spaargeld te hoeven aanspreken en zonder te werken. Om te kunnen rentenieren heb je echter veel spaargeld nodig. Om van je spaargeld te kunnen leven moet je denken in tonnen, niet in duizendjes. Het begint interessant te worden vanaf een miljoen ongeveer. Dan ontvang je maandelijks zoveel rente dat je er gewoon van leven kan. Rentenieren is echter pas echt leuk als je er een beetje luxe van leven kunt.

 

Interest

Hoe hoger de rente, hoe beter je kunt leven van de rente. Als je een miljoen op de bank hebt staan, en de rente is slechts 2%, dan krijg je toch voldoende rente bijgeschreven om van te leven. Het spreekt voor zich dat hoe hoger de rente is, hoe meer rente je ontvangt, en ook hoe meer geld er op je rekening staat, hoe meer geld je aan rente ontvangt. Je moet wel je geld vastzetten op de bank om de rente zo hoog mogelijk te kunnen vastleggen.

 

Voordelen van rentenieren

De voordelen van rentenieren zijn eenvoudig: je hoeft niet te werken. Als je echter 'slechts' 1 miljoen hebt, kan je geen luxe leven leiden. Het kan ook een nadeel zijn om niet te hoeven werken. Werken biedt voordelen zoals sociale contacten en bezig zijn, erkenning voor je talenten op de werkvloer en een salaris. Veel mensen zullen dus toch een bezigheid geven die geld oplevert, naast het rentenieren. Het geeft echter een heel veilig gevoel dat je zoveel geld op de bank hebt dat je nooit meer hoeft te werken, als je dat niet wilt.

 

Miljonair worden, is dat moeilijk?

Ja en nee. Mensen die zuinig zijn, niet gul zijn, graag sparen en goed verdienen, kunnen binnen niet al te lange tijd miljonair zijn. Als je partner net zo is ingesteld, gaat het tweemaal zo hard. Als je dan eenmaal genoeg geld hebt om te rentenieren, heb je misschien niet genoten van luxe in je leven, maar wel van getallen op de bank. Wil je dus miljonair worden en rentenieren zorg dan dat je:

  • later een goed betaalde baan kunt krijgen
  • gierig bent
  • (op het extreme af) zuinig leeft
  • spaart op de bank
  • een zuinige partner zoekt

Tags: rentenieren, rente, Interest, rentenier, hoeveel geld nodig, spaargeld, miljonair, leven van rente
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2013-03-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving