aanmeld knop
dot

Zelfverdediging voor kinderen

dreamstime_xs_16318540.jpg
Als mens wil je je veilig voelen op straat. Veel mensen kiezen daarom ook voor zelfverdediging als sport voor hun kinderen. Het kind krijgt hierdoor een sportief lichaam en werkt aan zijn of haar zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Zelfverdediging draait niet alleen maar om vechten. Met zelfverdediging traint u naast uw lichaam ook uw zelfvertrouwen en zelfbeheersing. Wanneer u op zoek bent naar een sport voor uw kinderen, dan is een vechtsport zeker iets dat u moet overwegen. Afhankelijk van de mogelijkheden bij u in de buurt, is het verstandig om eens een kijkje te nemen bij de training van verschillende vechtsporten.

 

Populaire vechtsporten

Populaire vechtsporten op dit moment zijn judo, wushu kung fu, karate, taekwondo. Misschien woont u in een dorp en is er niet veel keuze voor wat betreft vechtsporten. Dit betekent niet direct dat de kwaliteit van de lessen ook slecht is.

 

Dojo, wat is een dojo?

Afhankelijk van de mogelijkheden kunt u verschillende dojo's bezoeken. Een dojo is de zaal waarin men de vechtsport beoefent en waar les wordt gegeven. Vaak is het mogelijk om een les te komen kijken of een proefles gratis mee te doen. Wordt er goed les gegeven? Ook van belang is dat de gymzaal en de kleedruimtes schoon zijn.

 

Zelfverdediging en zelfvertrouwen

Uw kind zal veel voordeel halen uit het beoefenen van een vechtsport. Ten eerste wordt niet alleen de sterkte, de flexibiliteit en het uithoudingsvermogen van het lichaam getraind: het beoefenen van zelfverdediging geeft ook geestelijke voordelen, zoals meer zelfvertrouwen en zelfbeheersing.


Tags: zelfverdediging voor kinderen, dojo, kung fu, wushu kung fu, kunfu, kung-fu, wushu
Artikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2013-03-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving