aanmeld knop
dot

Adhd, kun je dat eten? Ik vrees van wel

Bloesems.jpg
ADHD komt steeds vaker voor, hoe kan dat? Stoornissen in het autistisch spectrum en andere neurologische stoornissen bij kinderen, komen ook steeds vaker voor. Hoe kan dat? De laatste tijd lijkt het wel of iedereen wel een paar kinderen met ADHD of autisme kent. Waardoor krijgen kinderen ineens massaal deze neurologische aandoeningen? Gebruik van moderne pesticiden spelen mogelijk een rol, zo lijkt het.

Amerikaans onderzoek bevestigt, Japans onderzoek bevestigt

Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat kinderen van 7 jaar tegenwoordig gemiddeld een lagere intelligentie hebben, als zij prenataal zijn blootgesteld aan organofosfaat insecticiden, die indirect met nAChRs interfereren door remming van acetylcholinesterase. Klinkt allemaal moeilijk, maar het komt er globaal op neer dat de ene stof een andere stof activeert waardoor (in dit geval neurologische) schade ontstaat. Er zijn zeer sterke aanwijzingen dat de diepgaande verontreiniging van ons voedsel, met Neonicotinoide bestrijdingsmiddelen, neurologische stoornissen bij kinderen veroorzaken. Het gaat om chronische vergiftiging waarbij er sprake is van lage hoeveelheden van de Neonicotinoiden, maar die zelfs in lage doseringen toch grote schade doen. Zo giftig is het namelijk! Neonicotinoiden zijn 7000 keer destructiever dan het gevreesde DDT. Naast alle ellende die er op de wereld is, lijkt het gebruik van Neonicotinoiden de grootste milieuramp ooit te veroorzaken, en daarvan zal geen weg terug zijn als er nu niet ingegrepen wordt.

 

Moderne bestrijdingsmiddelen maken meer kapot dan u wilt

Dankzij moderne pesticiden worden zo'n beetje alle insecten die van fruit en groente en bloemen leven, uitgemoord. Dat is verschrikkelijk want insecten zijn belangrijk voor het bestuiven van planten, anders zouden er al snel geen groentes en fruit meer bestaan. Maar bedrijven zoals Bayer leveren de meest agressieve pesticiden die we ons maar kunnen voorstellen, waardoor bijvoorbeeld de honingbij en hommels en ontelbare andere insecten, met uitsterven bedreigd raken. Als gevolg daarvan kan veel leven op aarde uitsterven. Wat heeft dit met ADHD te maken?

 

Adhd en autisme?

Maar ook mensen lopen schade op door die pesticiden. Sinds deze nieuwe generatie pesticiden gebruikt worden, zijn namelijk ook de neurologische stoornissen zoals ADHD, autisme en leer en gedragsstoornissen, bij kinderen aanzienlijk toegenomen. Wat is een gave appel bespoten met vernietigende pesticiden u waard?

 

Groente en fruit, is dat nog wel veilig?

Hoe veilig zijn gewassen werkelijk tegenwoordig? De moderne bestrijdingsmiddelen zijn zo destructief dat ze de bijen en hommels in zeer korte tijd, grotendeels hebben uitgemoord. Bijen en hommels zijn heel belangrijk voor de bestuiving van planten. Bijen en hommels zijn kwetsbare diertjes, die snel doodgaan aan pesticiden. De huidige agressieve pesticiden zijn te sterk. Alle insecten gaan er dood aan, dus ook de bijen en hommels en vlinders. Wat heeft dat voor invloed op de bestuiving, denkt u? In een wereld zonder bijen en hommels, stort de voedselketen ineen.

 

Gevolgen bijensterfte en hommelsterfte

 • Het merendeel van de planten en bomen kunnen zich niet meer voortplanten en sterven uit
 • De voedselketen stort in
 • Landbouwbedrijven die deze pesticiden gebruiken zullen door hun eigen zwaard omkomen

ADHD, en autisme

Steeds meer onderzoekers leggen een verband tussen de toename van neurologische stoornissen bij kinderen (zoals ADHD, stoornissen in het autistisch spectrum, leer en gedragsstoornissen) en het gebruik van de moderne generatie landbouwgiffen, de zogenaamde Neonicotinoiden.

 

Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen... Slaap lekker!

Zenuwgassen tasten het zenuwstelsel aan. De bij, de hommel, de kever of welk ander kwetsbaar insect dan ook, loopt schade op aan het zenuwstelsel. Het diertje verzwakt, raakt de weg kwijt omdat het in de war raakt, en sterft. Bijen keren niet terug naar hun nest. Ze zijn gedesoriënteerd door schade aan hun zenuwstelsel. Ze sterven plotseling. Of ze verzwakken zo ernstig dat ze geen verweer meer hebben tegen ziektes en parasieten. Ze worden daardoor overgevoelig voor besmettingen waar ze voorheen mee konden leven, zoals mijten. Bovendien is de varroamijt uit het buitenland in Nederland terecht gekomen, en deze doet de bij ook schade. De combinatie van de schadelijke pesticiden van gigant zoals Bayer, de verwoesting van wilde planten, en de varraomijt, worden de bijen noodlottig. Het einde van de bijen is in zicht. Dit is de realiteit. In Nederland is de sterfte opvallend hoog. Imkers verliezen bijenvolk na bijenvolk.

Wat kunnen we er tegen doen?

 • Stoppen met de agressieve pesticiden. Gebruik in uw tuin geen bestrijdingsmiddelen meer.
 • plant wilde bloemen, genaamd drachtplanten

ADHD en moderne pesticiden

ADHD, iedereen kent wel iemand met ADHD. Schoolklassen hebben hun handen vol aan leerlingen met een of andere moderne stoornis of aandoening. Aandoeningen die in de hersenen zitten, en die in rap tempo toenemen in aantal, zoals:

 • ADHD
 • ADD
 • leerstoornissen
 • gedragsstoornissen
 • stoornissen in het autistisch spectrum
 • autisme
 • enzovoorts

Stoornissen en aandoeningen die enorm toegenomen zijn, worden steeds vaker in verband gebracht met de moderne generatie bestrijdingsmiddelen die op uw fruit en groenten zitten. Het zijn dezelfde bestrijdingsmiddelen waardoor de bij aan het uitsterven is.

 

Veilig eten, strenge keuring?

Denkt u dat de kleuringsdienst het allemaal wel tegenhoudt? Helaas werkt het niet zo. In een aflevering van het programma Vroege Vogels werd uitgelegd dat de keuringsdienst natuurlijk graag wil dat de consument denkt dat de keuring heel veilig is, maar dat de toegestane waarden van schadelijke Neonicotinoiden in allerlei fruit en groenteproducten, schrikbarend hoog is. Te hoog. Een verpakking kan heel veilig lijken, en aangedikt worden met woorden als 'gezond, puur, vers ...' maar de werkelijke inhoud zou u afschrikken als het aankomt op voedselproducten die uit de landbouw in uw mond terechtkomen. Geef uw kinderen daarom alleen nog biologisch fruit en groente, of verbouw uw eigen groente.

 

Het effect van moderne bestrijdingsmiddelen op de (ontwikkeling van) hersenen van kinderen

Imidacloprid (neonicotinoiden) gedraagt zich niet alleen kankerverwekkend, maar het doet in minuscuul kleine hoeveelheden al schade aan de ontwikkeling van baby's en aan hersenen van kinderen.

 

Hoe wordt deze schade veroorzaakt?

U zou kunnen zeggen dat Neonicotinoiden gewoon te destructief zijn, ook voor mensen. Dagelijks worden we blootgesteld aan deze generatie bestrijdingsmiddelen, je ontkomt er gewoon niet aan omdat de winkels vol liggen met voedsel wat is bespoten met Neonicotinoiden. U heeft daarin geen zeggenschap. De EU bepaalt voor u dat u deze giffen tegenwoordig binnenkrijgt. Landbouwbedrijven gaan er veelal gewoon mee door, net als Intratuin die u de producten verkoopt in vriendelijk ogende verpakkingen. Ook als u zwanger bent, krijgt u deze stoffen binnen. In steeds meer landen zijn Neonicotinoiden verboden, maar Nederland (en Europa in het algemeen) zijn niet zo vlot. De EU waggelt een beetje om de hete brij heen, omdat er veel geld mee gemoeid is? Het lijkt erop.

 

Waar moet je niet kopen?

Intratuin is bijvoorbeeld een van de grote boosdoeners die in Nederland voor geld kiest in plaats van voor veiligheid. Intratuin heeft maar een regel en dat is befehl ist befehl. Zolang ze dus niet het bevel van de EU krijgen om te stoppen met verkoop van deze schadelijke generatie bestrijdingsmiddelen aan u, gaan ze ermee door, ongeacht wat de consequenties zijn voor u, uw kinderen, of de natuur. Daar kunnen we kort over zijn. Boycot producten van Bayer en Intratuin. Vraag bij tuincentra altijd naar biologische bestrijdingsmiddelen en koop geen moderne bestrijdingsmiddelen die Neonicotoiden bevatten.

 

Wat wilt u?

 • Wat wilt u. Afwachten tot de wereld een plaats is geworden waar bloemen en bomen niet meer bestoven kunnen worden door bijen en hommels, maar alleen nog door kinderhandjes, zoals in Zuid China reeds het geval is?
 • Wat wilt u? Wachten op een wereld waarin neurologische stoornissen bij kinderen de gewoonste zaak van die wereld zijn, en waar we er dan maar het beste van proberen te maken met behulp van drugs, zoals Ritalin?
 • Wat wilt u? Wilt u gewoon lekker in het voorjaar bakken vol met zenuwgas-viooltjes kopen, flessen bestrijdingsmiddelen bij de Intratuin, waarna u s 'avonds een lekker fruithapje voor uw kinderen maakt, waarin neonicotinoide bestrijdingsmiddelen zitten verwerkt?
 • Of wil u eindelijk eens wakker worden?

Mocht u wakker willen worden, open dan uw ogen.


Tags: adhd, Bayer, bestrijdingsmiddelen, autistisch spectrum, zenuwgas, hersenen, Intratuin,
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2013-03-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving