aanmeld knop
dot

Honden training, is dat nodig?

Pitbull.jpg
Veel mensen die van honden houden en er veel tijd mee doorbrengen denken dat het niet nodig is om hun hond te trainen wanneer ze zelf voor het eerst een hond krijgen. Ze gaan er vanuit doordat ze veel ervaring hebben met honden dat zij voldoende weten om de hond zelf goed op te kunnen voeden zonder hulp of training. Ook mensen die al honden hebben denken er vaak zo over. Hondentraining, is dat nodig?
DierDier

Het is heel verstandig om, elke keer wanneer je een nieuwe hond in je gezin krijgt, met de hond te gaan trainen. Het is vooral voor de hond zelf erg nuttig om met hun verzorger (oftewel het baasje) te gaan trainen. Wanneer je een pup hebt heeft deze namelijk nog helemaal geen idee hoe de wereld om hem heen in elkaar zit, laat staat dat je hond snapt dat er ook iets van hem verwacht wordt. De pup moet leren wat hij wel en niet mag en vooral ook begrijpen op welke manier de verzorgers dat aan hem duidelijk maakt.

 

Training pub en volwassen hond

Bent u de eigenaar geworden van een oudere hond? Train de hond dan ook! Ook voor oudere honden is het ook belangrijk om met de nieuwe baas te trainen. De vorige verzorger heeft namelijk misschien heel andere regels gehad, of heeft heel andere woorden of tekens gebruikt om met de hond te communiceren. Wanneer de hond dan niet leert wat deze nieuwe baas bedoelt zal er veel onduidelijkheid zijn. Dit kan er voor zorgen dat de hond onzeker wordt met alle gevolgen van dien. Bovendien kan het in sommige situaties ook gevaarlijk zijn als een hond niet naar je luistert.


Honden trainen, wees consequent en duidelijk

Wees consequent en duidelijk als u uw hond traint. U zal ook geduldig moeten zijn, hoewel honden snel leren. Als u bijvoorbeeld een hond wil leren in bad te gaan, is het verstandig om daar al jong mee te beginnen. Honden hebben over het algemeen geen hekel aan water, dus zorg dat het een plezierige ervaring is, waarbij de ideale honden verzorging niet mag ontbreken. Tenslotte is het ook voor de honden verzorger belangrijk om elke keer dat er een nieuwe hond in het gezin komt met de hond te trainen. Wanneer het een eerste hond is, zijn ook voor jou als eigenaar alle dingen nieuw en is het goed om hier veel mee te oefenen zodat je het ook steeds op dezelfde manier blijft doen.
 

Training van de hond is altijd nodig

Wanneer je al eerder een nieuwe hond gehad hebt zullen de technieken niet nieuw zijn natuurlijk, maar het komt vaak voor dat deze wat zijn weggezakt of genegeerd worden omdat je de ondeugende hond zo leuk vindt. Kortom: Honden training is altijd nodig!
 

Jack Russel terrier opvoeden 

Start een hondenuitlaatservice
Hachiko. Was het de trouwste hond ter wereld?
Kan een kat een hond baren?
Huisdierenverzekering


Tags: Honden training, honden cursus,
DierDierArtikel geschreven door: Johan.
Publicatie datum: 2013-03-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving